НОВИНИ

Хеликоптер и дрон се включиха в търсенето на Александър, образувано е досъдебно производство за отвличане

Светозар Костадинов
от Светозар Костадинов
09:24, 12.11.2022 (обновена)
8773
Чете се за: 03:07 мин.
У нас
Слушай новината

Хеликоптер, дрон и специализирана техника с термокамери са включени в акцията по издирването на 12-годишния Александър, който изчезна в Перник. Акцията по издирването на момчето продължава вече над 20 часа като в нея участват полицаи, пожарникари, аварийни екипи и над 1000 доброволци.

Образувано е досъдебно производство за отвличане на 12-годишния Александър, който изчезна в Перник, заяви в "Денят започва с Георги Любенов" директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов.

"Към момента не знаем дали то действително е отвлечено или просто е изчезнало. Ние все пак трябваше да реагираме и да образуваме наказателно производство и най-близкия текст, единственото възможен, е да образуваме производство за отвличане. Това са разпоредбите на НК, който за съжаление не е актуализиран от много отдавна. Аз благодаря на всички граждани, които полагат усилия, благодаря на гражданското общество, че се е мобилизирало да открие детето - над 1000 души са се активизирали. Надявам се тази история да получи благополучен завършек", заяви той.

Подробности вижте във включването на Светозар Костадинов.

"Още от вчера сме включили сили, днес още повече сили - включихме техника, включихме терми в издирването, и Столична дирекция, и жандармерия са отделили сили като нашата задача основно е да претърсим районите извън града, а доброволци се събират и правят такова претърсване в рамките на града. Надявам се, ще направим всичко възможно да намерим детето", увери вътрешният министър Иван Демерджиев.

Аварийни екипи на Столична община се включват в издирването на Александър от Перник

12-годишният Александър е с аутизъм и е хиперактивен. Детето се отглежда единствено от баща му, който е с двигателни проблеми.

"Със сигурност пресеченият терен затруднява търсенето. Детенцето, знаете, че е с аутизъм. Според близките му то е хиперактивно и то може вече да бъде навсякъде, дай Боже да е живо и здраво. Така че пак призовавам всички граждани в момента, в който видят дете с подобно описание, да сигнализират в МВР. Според близките не трябва да се крещи, не трябва да се вика, защото това може да стресне допълнително детето, така че да се подхожда по-внимателно, особено ако го забележат", заяви за БНТ кметът на Перник Станислав Владимиров.

ВСИЧКО ЗА ИЗЧЕЗНАЛОТО В ПЕРНИК ДЕТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борислав Янаков спечели бронз от Световното първенство по самбо в Киргизстан
Борислав Янаков спечели бронз от Световното първенство по самбо в Киргизстан
Дупница е на прага на водна криза
Дупница е на прага на водна криза