НОВИНИ

Херо: Трябва да стане чудо, за да се спасим

херо стане чудо спасим
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
19:58, 13.05.2023
Чете се за: 04:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Спартак Варна Димитър Димитров-Херо трябваше да преглътне във втори пореден мач тимът му да пропусне победата в последните секунди. В първия кръг на плейофа за оставане в Първа лига Спартак Варна завърши наравно 1:1 като гост на Ботев Враца.

Но това равенство не върши никаква работа на "соколите", които са с 18 точки, на 5 от 14-ата позиция, където в момента е Хебър.

Това се получава във втори пореден мач, преди това с ЦСКА 1948 отново загубихме победата в последната минута. Сега също ни изравниха в 90-ата минута. Само в тези два мача загубихме 4 точки, обясни Димитров, след като и в предишния мач тимът му направи 3:3.

"Това, че действително нямаме дълбочина в състава, нямаме хора за смени, при нас играят едни и същи хора, много контузени, наказания, в един момент останах с 11-12 човека, беше ми трудно да направя група. Като чели и малко характер ни липсва в някои ситуации, а и липса на късмет. Не искам да се оправдавам с късмета, но действително разочарованието е огромно".

"Като дойдох знаех с какво се захващам. Нещата са изключително тежки в момента, но когато си дал всичко от себе си – дори и когато обстоятелствата са против нас, няма какво повече да кажа. Не мога да бъда недоволен от поведението на футболистите. Вижда се, че се стараят, но им липсват класа и възможности. Надявам се, че хората оценяват и виждат какво правим. Благодаря им изключително много, също така и за присъствието им тука, далече от Варна. Но трудно се прави отбор по този начин. Когато се хванах, пред мене имаше дилема. Отборът от есента за 10 кръга 1 точка. От всички, които са били в отбора през есента, и са освободени, само 1 играе в А група. Има 3-4 човека във втора лига и това е. Ясно е, че селекцията се е подценила. Но пък зимна селекция много трудно се прави, България не е привлекателна дестинация, а от хората, които са тука, много от тях в моя списък бяха 3-4 избор. Много хора отказаха. Дали сме всичко от себе си и аз и моя щаб", коментира Димитров по темата как приема публиката на Спартак актуалната ситуация, предвид целия ентусиазъм, който съпътстваше завръщането на историческия варненски клуб..

Попитан какви са според него шансовете на Спартак (Варна) да оцелее във елита на българския футбол, Херо ги сравни с чудо. "Чудо трябва да стане, не играем приятелски срещи като някои отбори. Ще играем честно до края пък каквото стане".

Любопитното е, че в последната група на Първа лига, където ще се определят изпадащите, има трима национални селекционери. Димитър Димитров има за компания Любослав Пенев (треньор на Хебър) и Красимир Балъков (вече наставник на Септември София), а тук работи и Даниел Моралес, който именно Димитров доведе в България преди повече от 20 години като футболист в Нефтохимик (Бургас).

"За мене е чест да бъда в една компания с тези хора, каза Димитров. Надявам се да дадем всичко от себе си и да вдигнем поне малко нивото на мачовете".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От нашите пратеници: Как премина последният ден от предизборната кампания в Турция
От нашите пратеници: Как премина последният ден от предизборната кампания в Турция
Карлос Алкарас започна успешно кампанията си във Вечния град
Карлос Алкарас започна успешно кампанията си във Вечния град