НОВИНИ

Хетафе надви минимално Валенсия и се измъкна от зоната на изпадащите

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:17, 21.02.2023
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
хетфе надви минимално валенсия измъкна зоната изпадащите
Слушай новината

Отборът на Хетафе записа много важна победа в битката за оцеляване в испанската Ла Лига, след като надигра с минималното 1:0 у дома състава на Валенсия в битката на дъното от 22-ия кръг.

Двубоят започна трудно за мадридския клуб, който в началните минути на срещата бе принуден да се защитава, а още в 10-та минута стражът Давид Сориа трябваше да прави две важни спасявания след изстрели на Самуел Лино.

Постепенно обаче домакините намериха своя ритъм и към края на първата част те вече изглеждаха като по-опасния тим, но и вратарят на Валенсия Гиорги Мамардашвили показа класа, за да запази вратата си суха.

След почивката и двата отбора продължиха да търсят гола, за да се стигне до 82-ата минута, когато Хетафе изпълни ъглов удар, при който топката бе отклонена към Омар Алдерете, а той от своя страна я подаде успоредно на голлинията, където отблизо Борха Майорал нямаше как да сбърка, носейки скъпоценни три точки за своя тим.

До края на срещата Валенсия съумя да прати топката във вратата на домакините чрез Франсиско Перес, но голът не бе зачетен заради засада.

В крайна сметка Хетафе дочака своята първа победа през календарната година в Ла Лига, с която се изкачи на 16-о място във временното класиране с 22 точки, докато след пет поредни загуби в шампионата "прилепите" се смъкнаха до предпоследната 19-а позиция с 20 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как Косово въведе еврото?
Как Косово въведе еврото?
Президентът Радев изказа съболезнования на семейството и близките на Петър Жеков
Президентът Радев изказа съболезнования на семейството и близките на Петър Жеков