НОВИНИ

Хеттрик на Холанд изкачи Манчестър Сити на върха във Висшата лига

bnt avatar logo
от Калоян Николов
19:46, 27.08.2022
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
хеттрик холанд изкачи манчестър сити върха висшата лига
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Отборът на Манчестър Сити постигна победа с 4:2 при домакинството си на Кристъл Палас в мач от четвъртия кръг на английската Висша лига.

Резултатът на „Етихад Стейдиъм“ бе открит в четвъртата, минута когато Езе от състава на гостите центрира от фаул в наказателното поле на „гражданите“, топката се отби в коляното на бранителя на домакините Джон Стоунс и влетя в долния ляв ъгъл на вратата, пазена от Едерсон.

Кристъл Палас удвои преднината си в 21-ата минута. Езе центрира от ъглов удар в пеналтерията на шампионите, а снажният Андерсен се извиси във въздуха и с удар с глава прати топката в далечния долен десен ъгъл на стража Едерсон.

Съставът на Хосе Гуардиола намали изоставането си в 53-ата минута чрез Бернардо Силва, който стреля по земя от границата на наказателното поле на лондонския тим, а топката рикошира в крака на Джефри Шлуп преди да посети мрежата зад Висенте Гуаита.

Сити изравни резултата след малко повече от час игра, когато Фил Фоудън центрира отляво в наказателното поле на Палас, където на втора греда Ерлинг Холанд с глава се разписа в левия ъгъл на стража Гуаита.

В 70-ата минута отново Холанд бе в центъра на събитията, когато оставен непокрит във вратарското поле на Кристъл Палас се разписа след подаване на Джон Стоунс.

Норвежецът оформи своя хеттрик в 81-ата минута, подпечатвайки успеха на Манчестър Сити. Илкай Гюндоган пусна дълъг извеждащ пас по земя към Холанд, който овладя и с удар от движение се разписа в долния десен ъгъл на Гуаита за крайното 4:2 в полза на шампионите на Англия.

В класирането Манчестър Сити събра актив от 10 точки се изкачи на първото място. Кристъл Палас е 13-и с 4 спечелени точки от четири изиграни срещи.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха пожарникари доброволци във Франция за умишлени палежи
Задържаха пожарникари доброволци във Франция за умишлени палежи
Две лидерски битки се очертават на предстоящите избори от обявените до сега листи
Две лидерски битки се очертават на предстоящите избори от обявените до сега листи