Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Христо Стоичков кани чужди туристи на почивка в България (Видео)

от БНТ
16:32, 25.05.2022
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
христо стоичков кани чужди туристи почивка българия видео
Слушай новината

Футболната легенда Христо Стоичков е един от новите посланици на туристическа дестинация България. Легендата от САЩ’ 94 засне видео обръщение за румънско лайфстайл предаване в една от големите телевизии, като част от кампанията за популяризиране на страната ни.

Във видеото Христо Стоичков се обръща с покана към румънските туристи за посещение на страната през предстоящия летен сезон.

Знаете колко сме гостоприемни, винаги сте добре дошли в България. Бил съм много пъти в Румъния и знам как ме посрещате, затова тази година ви очакваме на нашето Черноморие, казва огромният талант и носител на най-престижните футболни награди.

Освен на летните курорти Стоичков акцентира на разнообразните туристически продукти, от които може да се възползват българските и чужди гости – спа и балнео процедури, гурме и винен туризъм. Легендата обръща внимание и на зимните възможности за почивка в курортите ни.

България е предпочитана дестинация както от мен, така и от милиони туристи от цял свят. Очакваме ви, казва още футболната легенда.

Целта на кампанията е да засили и поддържа видимостта и присъствието на България на най-важните целеви пазари, генериращи туристи. Личността на Христо Стоичков е от световна величина и носи така търсената добавена стойност към провежданите от Министерство на туризма рекламни активности. Видеото е заснето безвъзмездно.

Министерството ще продължи да си сътрудничи с изявени и доказани българи, които прославят страната ни по света във всички сфери на обществения живот – наука, култура, изкуство, спорт, иновации, за да допринесат за положителния имидж на България като сигурна и богата на изживявания дестинация.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Левски получи парите за спечелената купа и публикува годишния финансов отчет
Левски получи парите за спечелената купа и публикува годишния финансов отчет
Мъже, водещи в телевизии в Афганистан, покриха лицата си в знак на солидарност
Мъже, водещи в телевизии в Афганистан, покриха лицата си в знак на солидарност