НОВИНИ

Христо Янев: Имаме класни футболисти, искам да покажем желание и страст за игра

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:31, 26.10.2022
Чете се за: 03:17 мин.
Спорт
христо янев имаме класни футболисти искам покажем желание страст игра
Слушай новината

Новият старши треньор на Пирин Благоевград Христо Янев беше официално представен като наставник на "орлетата" и разкри, че основната цел пред него ще бъде да запази мястото на благоевградчани в Първа лига.

Бившият треньор на ЦСКА, Миньор Перник и Нефтохимик заяви, че предпочита да работи в трудна обстановка пред това да не прави нищо и допълни, че първата задача пред него ще бъде да открие същността на проблемите в отбора.

"Трябва първо да опозная тази съблекалня, да разбера същността на проблемите и корените им, за да мога да се справя с тях. Има два дена, в които да подготвя отбора за мача, който ни предстои с Локомотив Пловдив и искам да работя в среда, която ни доставя удоволствие. Искрено вярвам в това, което върша, в работата с момчетата и трябва по най-бързия начин да се нагодим един към друг", започна Янев.

Бившият футболист не скри, че го очаква много работа в Пирин и изрази надежда, че футболистите ще му помогнат в разрешаването на всички трудности.

"Трябва да се съобразя с обстановката и ситуацията, която е довела отбора до този момент. Знаем резултатите до момента и по тази причина съм тук пред вас, ще се съобразяваме с противник, с хората в съблекалнята, имам наказани човека, контузени, съблекалня, загубила самочувствие и увереност в себе си, имам много работа, но сам не мога да я свърша. Благодаря за доброто приемане, но трябва да се захващаме за работа", сподели младият специалист.

Накрая Христо Янев разкри, че иска да върне духа в отборът на Пирин, който той добре познава от времената, в които той се е изправял срещу "орлетата" като футболист.

"Аз винаги съм играл тук под напрежение, винаги е било място, на което другите отбори са се съобразявали с духа, който притежава вашия клуб и за мен е необяснимо да видя отбор, който няма настроение, няма дух и няма мотивация да излезе и да покаже това, което може, защото смея да твърдя, че имаме достатъчно класни футболисти, с много опит и качества и никой не ни притиска и не ни пречи да покажем дух, да покажем страст и желание за игра. Това е първото нещо, което искам да променя в начина на мислене в тази съблекалня", завърши Христо Янев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МС предлага забрана за инхаус процедурите
МС предлага забрана за инхаус процедурите
Зарков: Комисията, която ще разследва високите етажи на властта, няма да работи като чадър или бухалка
Зарков: Комисията, която ще разследва високите етажи на властта, няма да работи като чадър или бухалка