НОВИНИ

Христо Янев: Очаквам много тежка битка за оцеляване

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:16, 05.01.2023
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Пирин Благоевград даде начало на своята зимна подготовка, като малко преди обяд старши треньорът на "орлетата" Христо Янев изведе своите футболисти за първо занимание на стадион "Христо Ботев".

Пред медиите Янев сподели, че очаква много тежка битка за оцеляване в Първа лига и допълни, че в момента Пирин разговаря с много футболисти, но от клуба няма да бързат с вземането на решения.

"Разговаряме с много футболисти, искаме да видим такива, на които сме се запознали с качествата им, но искаме да видим тук как ще се включат в отбора и ще взимаме решение на база това, което е най-доброто за клуба. Очаквам да бъде много тежка битка за това ние да останем в Първа лига, очаквам не всичко да върви по мед и масло, но съм тук за да работя, за да се справям с тези трудности и на база тези трудности да вземаме решения, които са добри за клуба", наставникът на благоевградчани.

Съставът на Пирин Благоевград започва зимната си подготовка с всички налични футболисти, като по думи на Христо Янев единствените промени са свързани с освобождаването на Емил Янчев, Китан Василев, Николай Бодуров, Станислав Костов и Юлиян Попев: "Промените на този етап са това, което се случи още през изминалата година", заяви треньорът.

Бившият наставник на ЦСКА, Миньор Перник и Нефтохимик Бургас разкри още, че на този етап Пирин ще се готви изцяло на клубната база , но при нужда може и да се организира лагер.

"Ако времето е добро, ще използваме всичко, което имаме като база тук, ако не - след това ще се съобразим и може да отидем на лагер", посочи Христо Янев.

Старши треньорът на Пирин Благоевград разкри още, че по време на подготовката "орлетата" ще изиграят пет контроли, но датите, часовете и съперниците ще бъдат оповестени допълнително.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двама задържани при опит да преведат нелегални мигранти през Дунав мост при Русе
Двама задържани при опит да преведат нелегални мигранти през Дунав мост при Русе
Патриарх Неофит изпрати съболезователен адрес до папа Франциск по повод кончината на Бенедикт XVI
Патриарх Неофит изпрати съболезователен адрес до папа Франциск по повод кончината на Бенедикт XVI