НОВИНИ

Христо Янев преди гостуването на ЦСКА 1948: Имаме шансове за добър резултат

христо янев гостуването цска 1948 имаме шансове добър резултат
Снимка: ФК Пирин Благоевград
bnt avatar logo
от БНТ
16:34, 04.11.2022
Чете се за: 03:27 мин.
Спорт
Слушай новината

В събота, 5 ноември, от 15:00 ч. отборът на Пирин Благоевград гостува на ЦСКА 1948 в двубой от 17-ия кръг на Първа лига.

В миналия кръг „орлетата“ завършиха наравно 0:0 в домакинство си на Локомотив Пловдив, което бе и дебют за новия старши треньор Христо Янев.

ЦСКА 1948 също записа нулево реми, но при гостуването на Левски на стадион „Георги Аспарухов“.

Пирин е на предпоследна позиция в класирането с актив от 9 точки, докато тимът на Любослав Пенев е трети с актив от 32 точки.

Първият мач от сезона между двата отбора на стадион „Христо Ботев“ завърши наравно 1:1, след след като Преслав Йорданов откри резултата за „зелените“ в 5-ата минута, а Ивайло Чочев изравни за ЦСКА 1948 в 5-ата минута на добавеното време от дузпа.

Старши треньорът на Пирин Христо Янев ще попълни групата на тима с млади футболисти заради кадровите проблеми в състава. Въпреки множеството контузени в състава, Янев вярва, че Пирин има шансове за добър резултат на стадиона в Бистрица.

„Доволен съм от начина, по който отборът тренира през седмицата. Имаме множество кадрови проблеми. Знаете за травмите на Петър Занев, Янко Георгиев и Преслав Йорданов, които бяха принудително заменени в последния ни мач. Красимир Станоев също липсва, той продължава да лекува травма. Под въпрос остава участието на Вячеслав Велев. Но това е положението и ние трябва да се съобразим с него и да намерим най-добрия вариант. В групата, както и в предишния мач отново ще има млади футболисти. Разбира се, че те имат своето място в отбора, но трябва да го заслужат, борейки се и трудейки се ежедневно. Бих искал да видя от моя отбор същото желание за игра и изява, като в мача срещу Локомотив. Желанието и себераздаването винаги са в основата на едно добро представяне. Разбира се, че ЦСКА 1948 е много качествен отбор, с качествени футболисти и треньор. Това показва тяхното представяне и място в класирането. Смятам, че винаги имаме своите шансове за добър резултат, няма начин да мисля по друг начин. Ако винаги се случваше това, което всички очакват, футболът нямаше да е толкова интересна и непредвидима игра“, заяви Янев пред клубния сайт на Пирин.

След изтърпяно наказание в групата на „орлетата“ се очаква да се завърнат Александър Дюлгеров и Венцислав Бенгюзов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Столична община осигурява допълнителен градски транспорт за Задушница
Столична община осигурява допълнителен градски транспорт за Задушница
Г-7 призова Русия да удължи споразумението за износ на украинско зърно
Г-7 призова Русия да удължи споразумението за износ на украинско зърно