НОВИНИ

Хуан Марин дел Потро планира сензационно завръщане на корта

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:27, 27.03.2023
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
хуан марин дел потро планира сензационно завръщане корта
Слушай новината

Аржентинският тенисист Хуан Марин дел Потро ще опита да направи сензационно завръщане на корта, като целта му е участие на тазгодишния US Open, който стартира на 28 август, обяви самият той в интервю за We Love Tennis.

За последно видяхме Дел Потро в действие през февруари миналата година на турнира в Буенос Айрес, където той загуби в първия кръг от своя сънародник Федерико Делбонис, като за мнозина това бе и последният мач за "Кулата от Тандил" в професионалния тенис.

Малко повече от година по-късно обаче бившият №3 в света изрази готовност отново да се върне на корта, споделяйки, че ще започне тренировки в опит да вземе участие на US Open.

"Имам свободно време, ще започна тренировки и ще видя как ще реагират коляното и кракът ми, дали мога да го направя или не. Обичам тениса, за мен никога не е проблем да взема ракетата и да видя как се чувствам. Работя всеки ден върху физическите проблеми и коляното си, така че оставям нещата отворени, поне до US Open. Това е най-специалният турнир за мен", заяви Дел Потро.

Именно в Ню Йорк Хуан Марин дел Потро постигна най-големия успех в своята кариера, като вдигна единствената си титла от Големия шлем през 2009 година след победа във финала срещу Роджър Федерер.

През 2018 година пък аржентинецът остана на косъм от това да повтори постижението си, но тогава бе спрян на финала от Новак Джокович.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зинедин Зидан готов отново да поеме Реал Мадрид при две условия
Зинедин Зидан готов отново да поеме Реал Мадрид при две условия
Образувани са 58 досъдебни производства за изборни нарушения
Образувани са 58 досъдебни производства за изборни нарушения