НОВИНИ

Хубчев: Ситуацията в Берое никога не е била по-тежка, но започваме с двойно по-голям хъс

малин орачев става помощник петър хубчев берое стара загора
Снимка: ПФК Берое (Стара Загора)
bnt avatar logo
от БНТ
18:36, 13.06.2022
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Берое Петър Хубчев даде пресконференция преди началото на лятната подготовка на тим за новия футболен шампионат в България.

Хубчев сподели, че клубът ще се опита в краткото време преди началото на кампанията в Първа лига да изгради изцяло нов отбор.

"Поради финансовата ситуация в клуба, Берое ще гради абсолютно нов отбор. От стария отбор ще има трима или четирима футболисти. Времето, с което разполагаме, е малко за изграждането на нов отбор, нямам какво да се заблуждаваме. Всеки ден или всяка седмица ще идват нови хора на проби. За добра подготовка са необходими 42 дни, а първенството стартира след по-малко от месец. Това е действителността и ние сме я приели", започна наставникът.

Специалистът разкри, че моментната финансова ситуация на Берое е най-тежката в цялата история на клуба. Той категорично заяви, че отборът ще търси футболисти с морал, които не се интересуват само от финансово възнаграждение.

"Досега в историята си отборът не е стартирал в по-тежка ситуация, но започва работа с два пъти по-голям хъс. Няма гаранция, че ще успеем да направим добър отбор, но поне сме мотивирани. Необходими са ни футболисти с характери и с морал, а не за пари. Моята лична мотивация е в това тежко положение за Берое да успеем да направим нещо положително", каза Хубчев.

Той добави, че отборът стартира подготовка с четирима футболисти, като трима от тях са от миналия сезон. Хубчев заяви, че в състава задължително ще присъстват повече юноши от школата на клуба.

"Срам ме е да кажа с колко футболисти започваме подготовка днес, толкова са малко. Четирима човека са. Задължително в състава ще има повече играчи от школата", каза още бившият футболист.

"Разчитаме страшно много на подкрепата на феновете и на общината в Стара Загора. Най-голямото ми желание е по възможно най-бърз начин да съберем футболистите, с които ще работим. Ако юношите, които повикаме, не заслужат мястото си в първия отбор, няма да подпишем договори с тях. Най-малко 16 човека трябва да бъдат картотекирани, за да може отборът да играе в Първа лига", завърши Петър Хубчев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първата българска група пристигна в Тел Авив за Европейското по художествена гимнастика
Първата българска група пристигна в Тел Авив за Европейското по художествена гимнастика
Премиерът Кирил Петков: Мафията току-що загуби коалиционния си партньор
Премиерът Кирил Петков: Мафията току-що загуби коалиционния си партньор