НОВИНИ

Ибрахимович стана най-възрастният голмайстор в Серия А при загуба на Милан от Удинезе

bnt avatar logo
от Калоян Николов
08:03, 19.03.2023
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
милан победи аталанта завръщане златан ибрахимович игра
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Отборът на Милан допусна поражение с 1:3 при визитата си на Удинезе в двубой от 27-ия кръг на италианската Серия А.

Домакините откриха резултата на „Дачия Арена“ в 10-ата минута, когато Лазар Самарджич пресече подаване на Фикайо Томори в центъра на терена, напредна по десния фланг в половината на „росонерите“, нахлу в наказателното поле на италианския шампион и остави топката за Роберто Перейра, който с фалцов изстрел по земя се разписа в долния десен ъгъл на вратата, пазена от Майк Менян.

Милан възстанови равенството дълбоко в добавеното време на първата част от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Яка Бийол след опит за подаване на Рафаел Леао към Златан Ибрахимович в пеналтерията на Удинезе. Зад топката застана опитният швед, който стреля в долния ляв ъгъл на вратата, но стражът Марко Силвестри спаси, а изпълнението на 11-метровия наказателен удар бе повторено след намеса на ВАР. Този път Златан с безкомпромисно изпълнение прати кълбото точно под горната греда за 1:1. По този начин Ибрахимович се превърна в най-възрастният голмайстор в първенството на Италия, разписвайки се на 41 години и 5 месеца

В петата минута от добавеното време на полувремето „зебрите“ отново поведоха, когато Бето засече успоредно подаване по земя на Съксес отляво в наказателното поле на Милан, като нападателят на домакините с едно докосване прати топката в долния десен ъгъл на стража Менян.

Крайният резултат оформи Кингсли Ехизибуе с гол в 70-ата минута, когато от 2-3 метра се разписа в опразнената врата на „росонерите“.

В класирането Удинезе събра актив от 38 точки и се изкачи на осмото място, докато италианският шампион Милан е четвърти с 48 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трета вечер на протести в Париж, над 80 души са задържани
Трета вечер на протести в Париж, над 80 души са задържани
Затоплянето продължава и днес, над 20° през новата седмица
Затоплянето продължава и днес, над 20° през новата седмица