НОВИНИ

Ига Швьонтек премина и през Сабаленка за 27-ата си поредна победа

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:22, 14.05.2022
Чете се за: 01:32 мин.
Спорт
ига швьонтек премина сабаленка поредна победа
Слушай новината

Световната №1 в женския тенис Ига Швьонтек записа 27-ата си поредна победа във всички турнири, надигравайки с 6:2, 6:1 Арина Сабаленка в полуфиналите на турнира от сериите WTA 1000 в Рим.

Полякинята не даде никакви шансове на своята съперничка и по този начин ще спори за пета поредна титла след триумфите си в Доха, Индиън Уелс, Маями и Щутгарт.

Двубоят стартира с три поредни пробива, като два от тях бяха на сметката на Швьонтек, което ѝ осигури аванс от 2:1 гейма. Оттук нататък 20-годишната тенисистка от Варшава изцяло пое контрола върху сета, като малко по-късно тя спечели за трети път подаването на Сабаленка по пътя към успеха си с 6:2 в първата част.

Във втората полякинята продължи да диктува случващото се на корта и стигна до още три пробива, за да сложи точка на спорта след 6:1 във втория сет и час и 16 минути на корта.

В утрешния финал Ига Швьонтек, която е и действащата шампионка в Рим ще защитава трофея си срещу победителката от мача между шампионката от Мадрид Онс Жабур и Дария Касаткина.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България U17 замина за Европейското първенство по футбол в Израел
България U17 замина за Европейското първенство по футбол в Израел
75-годишна жена загина при пожар в Дупница (СНИМКИ)
75-годишна жена загина при пожар в Дупница (СНИМКИ)