НОВИНИ

Ига Швьонтек продължава защитата на титлата си на турнира в Индиън Уелс

ига швьонтек продължава защитата титлата турнира индиън уелс
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
09:41, 15.03.2023
Чете се за: 03:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Водачката в световната ранглиста по тенис Ига Швьонтек (Полша) продължава защитата на титлата си на силния турнир на твърда настилка от сериите УТА 1000 в Индиън Уелс (САЩ) с награден фонд 8,8 милиона долара.

Швьонтек се класира за четвъртфиналите след успех над шампионката от Откритото първенство на САЩ през 2021-а Ема Радукану (Великобритания) с 6:3, 6:1 за 85 минути.

Полякинята реализира 4 от 10-е си точки за пробив, включително три във втори сет. Носителката на три титли от Големия шлем спечели 88 процента от точките си на първи сервис и записа 22 печеливши удара и 9 непредизвикани грешки срещу 22-14 за Ръдукану.

Следващата съперника на Швьонтек ще бъде румънката Сорана Кърстя, която елиминира петата поставена Каролин Гарсия (Франция) с 6:4, 4:6, 7:5 за 2:24 часа.

Шампионката от "Уимбълдън" Елена Рибакина (Казахстан) също продължава напред след успех над квалификантката Варвара Грачьова (Русия) с 6:3, 6:0 за 81 минути. На четвъртфиналите Рибакина ще играе срещу чехкинята Каролина Мухова, която победи сънародничката си Маркета Вондроушова с 6:4, 6:7(2), 6:4 за 2:37 часа.

Третата поставена Джесика Пегула (САЩ) отпадна от турнира след загуба от Петра Квитова (Чехия) с 1:6, 6:3, 6:7(11) в драматичен двубой, продължил 2:16 часа.

Пегула имаше преднина от 5:3 в третия сет и пропиля мачбол на собствен сервис, преди двукратната победителка от "Уимбълдън" Квитова да изравни 5:5. Квитова обаче загуби подаването си в 11-ия гейм, за да предложи на Пегула още един шанс да сервира за мача, който тя не успя да използва.

Американката пропиля нови три мачбола в тайбрека, след което чехкинята успя да затвори срещата с четвъртата си възможност, а само третият сет продължи 72 минути.

Квитова ще се изправи срещу седмата поставена Мария Сакари на четвъртфиналите, след като гъркинята победи Каролина Плишкова (Чехия) с 6:4, 5:7, 6:3 за 2:43 часа.

Втората поставена и шампионка от Откритото първенство на Австралия Арина Сабаленка (Беларус) също се нуждаеше от три сета, за да победи Барбора Крейчикова (Чехия) с 6:3, 2:6, 6:4 за 2:04 часа. Крейчикова нанесе единствената загуба на Сабаленка този сезон, а беларускинята има 15 успеха в 16 мача от началото на 2023-а.

Сабаленка ще се изправи в следващия кръг срещу шестата поставена Коко Гоф, която победи Ребека Питърсън (Швеция) с 6:3, 1:6, 6:4. Американката спечели последните четири гейма, след като изоставаше с 2:4 в решаващия трети сет и за първи път ще играе на четвъртфиналите на турнира.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шофьор загина, след като камионът му падна от мост в Котленския проход
Шофьор загина, след като камионът му падна от мост в Котленския проход
Милен Керемедчиев след инцидента над Черно море: И САЩ, и Русия избягват пряката конфронтация
Милен Керемедчиев след инцидента над Черно море: И САЩ, и Русия избягват пряката конфронтация