НОВИНИ

Ига Швьонтек се класира на четвъртфинал в Монреал и запази първото място в световната ранглиста

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
08:52, 11.08.2023
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
ига швьонтек класира четвъртфинал монреал запази първото световната ранглиста
Слушай новината

Ига Швьонтек успя да се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на Канада в Монреал при дебютното си участие на турнира.

Полякинята трябваше да се справи със съпротивата на Каролина Мухова, за да подпечата победа с 6-1, 4-6, 6-4, благодарение на която запазва за 72-а последователна седмица първото си място в световната ранглиста.

Продължавайки победната си серия, след като успя да спечели чевъртата си титла за сезона миналата седмица на домашния турнир във Варшава, Швьонтек успя да се наложи над Мухова в своеобразен реванш за загубата в мача за титлата на Ролан Гарос т.г.

Световната номер 1 взе с лекота първия сет след пет поредни спечелени сета и два пробива на сервиса на Мухова. Както обаче неизменно не случва в срещите между двете тенисистки, двубоят продължи в трети сет. Чехкинята взе аванс с 4:1 във втория и изравни, а дъжд забави началото на последната част. По-късно Швьонтек показа отново формата си от първия сет и поведе с 2:0, което бе достатъчно голяма разлика за крайното 6:4.

„Със сигурност беше доста необикновен ден и не мисля, че съм имала такава ситуация в кариерата си до момента, така че имах възможност да науча нещо ново и да видя на какво съм способна", обясни победителката след края на мача, който бе прекъсван от дъжд на два пъти, а от началото до края му минаха повече от 9 часа.

Швьонтек ще се изправи на четвъртфиналите срещу американската квалификантка Даниел Колинс, която успя да отстрани от турнира канадката с уайлд кард Лейла Фернандес след 6-2, 6-3.

По-рано четвъртата поставена американка Джесика Пегула влезе в Топ 8 на състезанието с победа с 6-4 6-0 срещу италианката Жасмин Паолини.

Пегула ще играе на четвъртфиналите с партньорката си на двойки и сънародничка Коко Гоф. Тийнейджърката постигна разгромна победа над шампионката от Уимбълдън Маркета Вондроусова с 6-3 6-0.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Емил Нешев: Няма проблем поръчаните от държавата хеликоптери да бъдат използвани за мисии в планината
Емил Нешев: Няма проблем поръчаните от държавата хеликоптери да бъдат използвани за мисии в планината
Галин Цоков: Ограничаването с един учебник по предмет не би бил добър подход
Галин Цоков: Ограничаването с един учебник по предмет не би бил добър подход