НОВИНИ

Илиан Илиев: Има какво да се желае в завършващата фаза, търсим ляв защитник

Илиан Илиев
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
17:34, 17.01.2024
Чете се за: 04:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев коментира състоянието на неговия отбор след успеха с 2:0 срещу Черноморец Бургас във втората контрола на "моряците" по време на зимната им подготовка.

Наставникът сподели, че е доволен от старанието на своите футболисти, но отчете, че "има какво да се живее" в завършващата фаза, като междувременно коментира и неофициалния дебют на новото попълнения Уеслен Жуниор.

"След контролите трябва да повтаряме едно и също, вчера тренирахме два пъти, днес една тренировка – контролна среща. Някои понасят по-тежко натоварванията, други – по-леко, така че сме доволни откъм старанието. Има обаче какво да се желае, особено в завършващата фаза. Създадохме някои ситуации, но ние трябва да създаваме повече, естествено и да отбелязваме повече", започна Илиев.

"Първите впечатления от Уеслен Жуниор ще си ги запазя за себе си. Аз казах, че идва от първенство, но то не е на нашето ниво и на нашия ритъм, колкото и да казваме, че ни е слабо първенството. Ако иска да играе тук, в периода, в който ще му се вади виза, трябва да поработи доста, да влезе и да вкара повече динамика. Като техника знаем, че я има, но за другите неща трябва да ги подобрява. Получават се спънки при картотекирането, но те са си нормални процедури, които не можем да избегнем. Надяваме се малко по-бързо да се случи. Уеслен Жуниор е добре да играе на двете позиции – като краен нападател и на върха на атаката, той може да играе и зад нападателя", продължи той.

Българският специалист говори и за проблемите в състава на "зелено-белите" и разкри, че отборът е в търсене на ляв краен бранител след изненадващото оттегляне на Александър Василев.

"Знаете, че и Даниел Димов и Васил Панайотов имат проблеми, не са тежки, но са надяваме да се върнат и те. За Александър Веселински ще преценяваме как ще процедираме занапред. Да, футболистът е на проби. След излизането на Александър Василев ние търсим ляв защитник. За третата контрола в Турция на 1 февруари чакаме да ни се определи съперник, така че със сигурност ще имаме контрола тогава", коментира треньорът на Черно море.

Селекционерът на националния отбор сподели още и своето мнение по въпроса с програмата на варненци в първите кръгове от пролетния полусезон и отправи критики относно началния час на двубоя срещу Лудогорец, който ще се проведе в понеделник (19 февруари) от 16:00 часа.

"Аз мисля, че това не е добре, със сигурност е нормално да се даде време за почивка между европейските мачове на Лудогорец, но мисля, че не е нормално да играем в 16:00 в понеделник, тъй като следващия понеделник мачът ни вкъщи с Ботев Враца е от 17:30 часа. Може би към този мач с Враца има по-голям зрителски интерес и за това е с такъв час, а към срещата с Лудогорец няма такава гледаемост и хората могат да си стоят на работа докато свърши мачът. Според Вас това случайно ли е? Лудогорец играят вкъщи с Черно море, успеваемостта им срещу нас не е 100-процентова, но винаги са имали преимущество, така че не виждам защо трябва да играем в 16:00 часа, когато може да се играе в 18:00 часа, да не говорим защо е в делничен ден, но това го приемаме", завърши Илиан Илиев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Здравословни проблеми за крал Чарлз III
Здравословни проблеми за крал Чарлз III
Застрашени ли са личните данни на учениците след продажбата на "Школо"?
Застрашени ли са личните данни на учениците след продажбата на "Школо"?