НОВИНИ

Илиан Илиев: От мача със Спартак може само да загубим

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:25, 18.10.2022
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
илиан илиев мача спартак загубим
Слушай новината

Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев смята, че неговият отбор може единствено да загуби от предстоящото дерби срещу Спартак тази събота (22 октомври).

Илиев изрази мнението си по време на съвместната пресконференция с наставника на "соколите" Тодор Киселичков преди двубоя през уикенда. Дербито на Варна се завръща в българския елит след 13-годишна пауза, а арена на първия сблъсък между двата тима за сезона е тази събота от 15.15 часа на стадион "Спартак".

Броени дни преди двубоя наставникът на "моряците" Илиан Илиев определи мача срещу "соколите" като "коварен".

"За Спартак мога да кажа, че от това, което започнаха и в момента има огромна разлика. В някои мачове имаха малшанс и можеха да отмъкнат точки. Мачовете са много коварни, особено както ние излизаме от водеща позиция можем само да сме губещи от този мач. С футболистите говорим, че е важно да сме спокойни. Мачът 90 минути не се играе само с желание и еуфория, трябва и да се мисли на терена. Спартак са доста организирани в защита и правят бързи контраатаки, за което трябва да сме подготвени", сподели Илиев.

Треньорът на Черно море не пропусна да коментира и темата със съдийството, което отново може да изиграе роля в съботния мач.

"Надявам се съдията да е на нивото на мача, да усеща симулации, провокации и т.н. Ако е някои от нашите съдии, които свирят всяко пипане, ще стане хаос. Почне ли се с фауловете футболът е на второ място. При нас и някакъв друг ВАР е дошъл. Участници сме в това първенство и трябва да приемаме нещата такива каквито са", заяви Илиан Илиев и завърши с няколко думи към феновете.

"Откакто съм се върнал в Черно море имаме абсолютната подкрепа на нашите фенове. Надявам се в този мач ние да направим така, че те да се гордеят с отбора си", завърши наставникът на Черно море.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БФ Волейбол отличи 88 велики състезатели
БФ Волейбол отличи 88 велики състезатели
Сайтът на БНР беше подложен на хакерска атака
Сайтът на БНР беше подложен на хакерска атака