НОВИНИ

Илиев: Не е нужно Лудогорец да има такъв съдийски комфорт, в Европа им изиграва лоша шега

илиев нужно лудогорец такъв съдийски комфорт европа изиграва лоша шега
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
21:53, 25.04.2023
Чете се за: 03:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев обвини съдийската бригада, начело с рефера Волен Чинков, че са помогнали на Лудогорец да стигне до успех с 2:1 в първия полуфинален мач от турнира за Купата на България, който се игра във Варна.

Според Илиев съдийският комфорт в България пречи на 11-кратните шампиони да постигат добри резултати в европейските клубни турнири.

„Първото полувреме бяхме много сковани. Независимо че поведохме, много елементарни ни върнаха двата гола, но като цяло игрово мисля, че Лудогорец стояха по-добре от нас. Но те са отбор, който вече се опознава. Новите футболисти играха много по-добре, отколкото в първия мач за първенството там. Но ние бяхме малко сковани и прегоряхме, така мисля. И залогът на мача, докато те са изиграли доста мачове с такъв залог, и мисля, че играха по-добре“, започна наставникът на „моряците“.

„Второто полувреме се опитахме малко по-високо да вземе, да скъсим нещата, дистанцията до тях, тъй като първото полувреме стояхме прекалено далече и си подаваха лесно. Когато бягаш само без топка и когато я стигнеш вече нямаш и сили. Но въпреки това второто полувреме се опитахме, но не можахме да стигнем до чиста ситуация, за което трябва да отдадем заслуженото на Лудогорец, че те се прибраха, имаха резултата и се прибраха по-назад и използваха контраатаки, при които са доста опасни“, добави Илиев.

„При 2:1, както сега вече е съвсем различно - може да победиш и с 1:0, запазваме шансове. Естествено ще се опитаме на 100 процента. За ситуацията с Васил Панайотов е чиста дузпа, която не се свири и такива малки неща… Мога да изброя пет малки неща, които срещу водещ отбор като Лудогорец променят целия развой на мача и мисля, че не е нужно Лудогорец да имат... Този съдийски комфорт в България им изиграва лоша шега в Европа., така да го кажа. Ние там каквото и да направим, мислите ли, че ще ни пуснат? Надявам се, че ще направим нещо. Пак ще се появи Чинков, Гинчев, все някой ще излезе. Това не сваля заслугата на Лудогорец, че изиграха по-добре мача от нас. Те имат добри футболисти, когато имат и комфорта е съвсем различно“, завърши Илиан Илиев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ивайло Петев: Допуснатият гол ни пробуди
Ивайло Петев: Допуснатият гол ни пробуди
Сагата с Пловдивския панаир: Община Пловдив отказа да обжалва съдебно решение
Сагата с Пловдивския панаир: Община Пловдив отказа да обжалва съдебно решение