НОВИНИ

Илиян Радулов е четвъртфиналист на сингъл на "Еди Хер"

страхотен илиян радулов класира четвъртфиналите australian open младежите
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БФ Тенис
20:04, 30.11.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският тенисист Илиян Радулов се класира убедително за четвъртфиналите на сингъл при юношите на турнира на клей "Еди Хер" в Бредънтън, Флорида (САЩ) - едно от най-силните и престижни състезания за възрастовите групи от 12 до 18 г. Надпреварата за юноши и девойки до 18 г. от категория J300 на ITF.

Поставеният под №2 на сингъл при юношите Радулов разгроми в осминафиналите с 6:0, 6:0 Макс Шьонхаус от Германия и така в спора за място на полуфиналите нашето момче ще играе срещу №10 в схемата Себастиан Ериксон от Швеция.

В същото време другият ни представител в надпреварата при юношите Иван Иванов отстъпи в осминафиналите на румънеца Лука Преда с 3:6, 3:6.

По-късно днес предстоят и мачовете от осминафиналната фаза при девойките, където за България ще играят Ива Иванова, Елизара Янева и Росица Денчева. Поставената под №8 Иванова ще играе срещу Елена Бертеа от Румъния, №11 в схемата Янева среща Теодора Костович от Сърбия, а 12-ата поставена Денчева ще премери сили с японката. Уакана Сонобе от Япония.

Днешната програма на "Еди Хер" предвижда да се изиграят и мачовете от четвъртфиналите на двойки при юношите и девойките, където страната ни има цели петима представители.

Европейските ни шампионки до 16 г. Росица Денчева и Елизара Янева, поставени под №3 в схемата, ще играят срещу българката Йоана Константинова и Теодора Костович от Сърбия.

Вторите в схемата Ива Иванова и Алиса Октябрева от Русия пък ще имат за съпернички Ева Йонеску от Румъния и Дуру Соке от Турция.

В схемата при юношите поставените под №1 Илиян Радулов и Родриго Пачеко Мендес ще се изправят срещу Тимофей Дерепаско и Даниил Сарксян от Русия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българската мъжка щафета остана на 17-о място в Йостерсунд, победа за Норвегия
Българската мъжка щафета остана на 17-о място в Йостерсунд, победа за Норвегия
100 кг живак, киселини и основи: Опасните вещества от апартамента в "Люлин" са складирани с години
100 кг живак, киселини и основи: Опасните вещества от апартамента в "Люлин" са складирани с години