НОВИНИ

Илияна Йотова за санкциите "Магнитски": Още едно доказателство, че не сме си свършили работата

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
11:00, 13.02.2023
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Има сигнали, че този списък ще продължи. Този списък е още едно доказателство, че очевидно не сме си свършили работата. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова по повод обявените нови американски санкции по закона "Магнитски".

Вижте и още във видеото.

"Няколко Народни събрания, последните, трябваше да приемат съответното антикорупционно законодателство. Както виждате, на няколко пъти законопроектите се спънаха в пленарна зала, така че надявам се след изборите едно сериозно, стабилно мнозинство, със стабилно правителство, да има първи приоритет приемането на такива закони.

Какво означава за България, когато ключови политически фигури като господата Овчаров и Горанов биват санкционират от ключов наш партньор?

"Аз предполагам, че те ще намерят начин да се защитят, защото последните няколко дни те казват, че изнесените факти не са верни, така че нека да видим какво ще бъде развитието. Още повече има заявка от нашите правоохранителни и правораздавателни органи да се продължи с още допълнителни доказателства, така че всяка дума в момента е излишна", заяви Илияна Йотова.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма голове, има интрига
Няма голове, има интрига
Томас Бах: Мисията на спорта е да обединява
Томас Бах: Мисията на спорта е да обединява