НОВИНИ

Има ли място за Палмър?

Стефан Георгиев
от Стефан Георгиев
18:22, 12.03.2024
Чете се за: 04:27 мин.
Спорт
палмър
Слушай новината

Европейското първенство в Германия наближава и феновете на английския национален отбор все повече се питат какъв ли ще бъде съставът, на който Гарет Саутгейт ще заложи. А и "Трите лъва" заедно с Франция категорично са фаворитите за титлата на Стария континент с оглед футболистите, с които разполагат.

Доста е вероятно селекционерът на Англия да избере за титуляри следните халфове и нападатели: Джуд Белингам и Деклан Райс като вътрешни полузащитници, Фил Фоудън и Букайо Сака по крилата, в предни позиции Маркъс Рашфорд и Хари Кейн. Това изглежда наистина заплашително, макар Рашфорд да е далеч от най-добрите си дни.

Прокрадва се обаче въпросът - дали в този тим няма място и за още един офанзивен играч, който прави невероятен сезон. Коул Палмър. Дори и снощи той асистира и отбеляза един от головете за неговия Челси срещу Нюкасъл във Висшата лига.

Странно или не преди началото на настоящата кампания Манчестър Сити се раздели с Палмър, защото очевидно Хосеп Гуардиола прецени, че няма как да му гарантира достатъчно игрово време. На "Стамфорд Бридж" Коул започна да играе прекрасно от самото начало на престоя си. Някак освободено, някак с настроение. И със самочувствие, че той може да бъде лидер на тази съблекалня в период, в който Челси страда и продължава да се лута някъде из долната половина на класирането. Лидерска роля, която нямаше как да получи на "Етихад" в присъствието на Ерлинг Холанд, Кевин де Бройне, Джон Стоунс, Едерсон и кой ли още не.

Доста тематично и подходящо Гарет Саутгейт беше на трибуните в Лондон снощи и анализаторите се питат дали вече е видял достатъчно от Коул Палмър, за да го включи в състава си за ЕВРО 2024. Всъщност - не просто да го включи, а и да се довери на 21-годишния играч, пускайки го в игра защо не и от първата минута в някоя от срещите.

Един от постоянните гости в SkySports Гари Невил беше категоричен, че точно такъв тип състезатели - със спокойствие и самообладание са необходими в мачовете между националните отбори.

Хладнокръвието на Палмър си личи и по показателите му, а не просто по оценките на специалистите. В Сити той беше отбелязал 1 гол в 19 шампионатни мача, откакто е в Челси вече има 11 попадения от началото на сезона, като към тях няма как да не прибавим и 8 асистенции.

Във всички турнири приносът му към “сините” до момента вече е 15 гола и 11 асистенции. И може да се твърди, че той е най-успешният трансфер за клуба в ерата на Тод Бьоли, което не е чак толкова лесно, имайки предвид колко трансфера направи Челси и какви огромни суми бяха похарчени за играчи с наглед скромни способности.

Интересното е, че самият футболист също изрази солидно задоволство след победата над “свраките”, заявявайки, че е бил готов да играе постоянно и точно затова е взел трудното решение да напусне клуба, където е започнал още на 6 години. На въпроса дали очаква да пътува за Германия през лятото Коул Палмър беше шеговит: “Ако ми бяхте задали този въпрос в началото на сезона, просто нямаше да повярвам, че изобщо обсъждаме тази тема.”

Е, младокът ще трябва бързо да повярва, че е подложен на подобни питания от журналистите. Най-малкото заради присъствието на Гарет Саутгейт на трибуните.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Поредна жестокост: Майката на мъжа, пребил жена си в Бобов дол, твърди, че е бил провокиран
Поредна жестокост: Майката на мъжа, пребил жена си в Бобов дол, твърди, че е бил провокиран
Разговорите са конструктивни, но докато всичко не е договорено, нищо не е договорено, каза Кирил Петков
Разговорите са конструктивни, но докато всичко не е договорено, нищо не е договорено, каза Кирил Петков