НОВИНИ

Ина Лутай: Фейгин има проблем с коляното, но се бори всеки ден

Александра Фейгин
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
06:09, 07.02.2022
Чете се за: 01:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Треньорът на Александра Фейгин - Ина Лутай - разкри пред БНТ, че българската фигуристка е настроена много позитивно и с нетърпение очаква дебюта си на Олимпийските игри в Пекин, въпреки проблемите с контузията.

След 24-годишно прекъсване страната ни отново ще има своя представителка при жените на големия спортен форум. За последно София Пенкова представи България в Нагано през 1998 г.

„Много добре е настроена, има проблем с операцията, която направихме на коляното в началото на сезона, но нямахме друг избор. Влезе много късно в сезона от обичайното, но се борим всеки ден“, сподели Ина Лутай.

Българката извоюва квотата си от световното първенство през миналата година.

„Тя дава всичко от себе си, колкото може. Смятам, че ще се представи много достойно и ще зарадва всички“, сподели още Ина Лутай за БНТ.

19-годишната ни състезателка във фигурното пързаляне все още се подготвя у нас и се очаква да замине в края на седмицата за Пекин. Кратката програма на олимпийския турнир при жените е предвиден за 15 февруари.

Александра Фейгин тренира под ръководството на треньорите Андрей Лутай и Ина Лутай в столичния клуб „Денкова - Стависки“. Участието ѝ на Игрите ще бъде дебютно за нея на големия спортен форум.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Руските фигуристи спечелиха златото в отборната надпревара
Руските фигуристи спечелиха златото в отборната надпревара
Жълт код за силен вятър в 5 области в Северна България
Жълт код за силен вятър в 5 области в Северна България