НОВИНИ

Инински избран с най-висок вот в Борда на директорите на Европейския бокс

инински избран висок вот борда директорите европейския бокс
Снимка: БФ Бокс
bnt avatar logo
от БНТ
18:13, 30.04.2022
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на Българска федерация бокс Красимир Инински получи огромно признание. Той бе избран за част от Борда на директорите на Европейската федерация EUBC, като влезе на първо място в Борда на директорите.

Красимир Инински получи 37 гласа от максимум 47. Резултатът е изключително сериозен, като той показва отличната работа, която шефът на БФБ, както и неговият екип, са свършили през годините. Това стана по време на конгреса на централата, който се проведе днес. Новата му позиция ще даде възможност на България да бъде още по-важен фактор, когато се вземат решения на най-високо равнище.

Общо 15 представители на европейски федерации кандидатстваха за Борда на директорите. От тях 9 получиха право да са част от него, като Красимир Инински е с първи резултат от всички.

"Благодаря за гласуваното доверие. Оказва ми се огромна чест, но тя не е само на мен, а на България. Изборът ми в Борда на директорите е голяма отговорност, особено и предвид мнозинството което получих. Сигурен съм, че с моя екип ще оправдаем това доверие и голямото признание, което получи България и българският бокс", каза след избора си Красимир Инински.

Новият президент на "EUBC" е Йоанис Филипатос. Той спечели изборите за председател на организацията, като получи 25 гласа от 47 възможни.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От Чикаго до Киев: Презокеанска помощ по време на война
От Чикаго до Киев: Презокеанска помощ по време на война
Валентин Радев, ГЕРБ: Продаваме българско оръжие на Полша, после то отива в Украйна
Валентин Радев, ГЕРБ: Продаваме българско оръжие на Полша, после то отива в Украйна