НОВИНИ

Интензивен трафик на някои от граничните пунктове за Гърция, Румъния, Сърбия и Турция

временно срина системата граничен контрол кулата
Снимка: БТА/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
10:15, 29.07.2023
Чете се за: 03:30 мин.
У нас
Слушай новината

Интензивен е трафикът на някои от граничните пунктове за Гърция, Румъния, Сърбия и Турция, съобщиха от Главна дирекция "Гранична полиция".

Натоварено е движението на вход и изход за леки и товарни автомобили на ГКПП "Кулата".

От "Гранична полиция" препоръчват на пътуващите към Гърция да използват за преминаване освен "Кулата" и "Маказа" и останалите пунктове - ГКПП "Илинден", ГКПП "Златоград", ГКПП "Ивайловград" и ГКПП "Капитан Петко войвода". През гранични пунктове "Маказа", "Златоград" и "Ивайловград" могат да преминават само леки коли и микробуси.

На изход към Румъния трафикът е интензивен за товарни автомобили на ГКПП "Кардам" и "Дуранкулак". До 18 август Национална компания "Пътна инфраструктура" на Румъния извършва дейности по поддръжка на пътните платна на трасетата за товарни автомобили на ГКПП "Гюргево", влизащи в Румъния.

Движението на товарни автомобили на ГКПП "Русе" при излизане от България ще се осъществява на старите трасета. Тази временна организация, предвид по-малкия брой трасета за преминаване, води до известно увеличение на времето за изчакване за излизане от България и влизане в Румъния, предупреждават от "Гранична полиция".

Със заповед на министрите на транспорта и на вътрешните работи на Румъния до 31 август през граничния пункт "Вама веке", съпределен на българския ГКПП "Дуранкулак", е въведено ограничение за движение на товарни автомобили с тегло над 7,5 тона в петък, събота и неделя, както и на официален празник на Румъния от 06:00 часа до 22:00 часа. В деня, предхождащ първия ден на официален празник, ограничението е от 16:00 часа до 22:00 часа.

Преминаването през съвместните гранични пунктове "Кайнарджа"/ "Липница" и "Крушари"/"Добромир" се осъществява съгласно договореното работно време от 8:00 до 20:00 часа.

Трафикът е интензивен на вход и изход за леки автомобили на ГКПП "Калотина". Пунктът на българо-сръбската граница работи на пълен капацитет.

От "Гранична полиция" припомнят, че на "Калотина" се извършват строително-монтажни дейности, които налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

За да избегнат интензивния трафик от "Гранична полиция" съветват пътуващите да използват и останалите пунктове на българо-сръбската граница: ГКПП "Брегово", ГКПП "Връшка чука", ГКПП "Стрезимировци", ГКПП "Олтоманци".

Трафикът е интензивен на вход и на изход за леки автомобили на ГКПП "Капитан Андреево".

Нормално се осъществява движението на граничните пунктове с Република Северна Македония.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъжкият ни национален отбор по баскетбол приема Норвегия в Ботевград
Мъжкият ни национален отбор по баскетбол приема Норвегия в Ботевград
Юго Юмбер победи миналогодишния шампион Алекс де Минор на четвъртфиналите на тенис турнира в Атланта
Юго Юмбер победи миналогодишния шампион Алекс де Минор на четвъртфиналите на тенис турнира в Атланта