НОВИНИ

Интер изхвърли Барселона от Шампионската лига след разгром над Виктория Пилзен

bnt avatar logo
от Калоян Николов
21:36, 26.10.2022
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
интер изхвърли барселона шампионската лига разгром виктория пилзен
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Отборът на Интер Милано записа разгромна победа с 4:0 при домакинството си на Виктория Пилзен в двубой от предпоследния кръг на група С в Шампионската лига.

Победата на италианския гранд автоматично елиминира тима на Барселона от продължаване напред в турнира, като състава на Шави Ернандес за втора поредна година ще играе напролет в Лига Европа.

„Нерадзурите“ откриха резултата на стадион „Джузепе Меаца“ в 35-ата минута, когато двойно подаваме между Алесандро Бастони и Федерико Димарко изведе Бастони отляво в наказателното поле на чехите и той центрира, а Хенрих Мхитарян с глава прати топката в мрежата зад вратаря Индрих Станек.

Три минути преди края на първата част домакините удвоиха. Левият бранител Димарко получи топката по левия фланг и центрира в пеналтерията на Виктория Пилзен, където Един Джеко с прецизно докосване направи стража Станек за втори път в срещата безпомощен.

Интер направи преднината си класическа след малко повече от един час игра. Николо Барела пусна дълго извеждащо подаване към Лаутаро Мартинес по фланга, нападателят се обърна и продължи топката към връхлитащият Джеко, който с прецизен изстрел с левия си крак се разписа в долния ляв ъгъл на вратата.

Крайното 4:0 в полза на „нерадзурите“ оформи Ромелу Лукаку три минути преди последния съдийски сигнал.

В другия мач в групата Байерн Мюнхен победи Барселона с 3:0 на "Камп Ноу". Садио Мане откри резултата в десетата минута, а Ерик Максим Чупо-Мотинг се разписа в 31-ата. В самия край на срещата Бенжамен Павар вкара третото попадение.

В класирането Байерн Мюхнен е лидер с пълен актив от 15 точки. Барселона заема третото място, без шанс за първите две места в групата и напролет ще играе за втора поредна година в елиминациите на Лига Европа. Втори е Интер с десет точки, докато на дъното е Виктория Пилзен без точков актив.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължения донесоха на Балкан трета поредна победа в турнира за Купата на ФИБА Европа
Продължения донесоха на Балкан трета поредна победа в турнира за Купата на ФИБА Европа
Монтана 2003 отстъпи на Будучност и записа първа загуба в Адриатическата лига
Монтана 2003 отстъпи на Будучност и записа първа загуба в Адриатическата лига