НОВИНИ

Интер навакса два гола пасив срещу Емполи, за да се завърне на върха в Серия "А"

интер навакса два гола пасив емполи завърне върха серия
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
21:55, 06.05.2022
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Интер (Милано) постигна победа с 4:2 при домакинството си на Емполи в двубой от 36-ия кръг на италианската Серия "А".

Гостите откриха резултата на "Джузепе Меаца" в 5-ата минута, когато Шимон Зурковски центрира остро по диагонал в наказателното поле на "нерадзурите", където Андреа Пинамонти с шпагат насочи топката в далечния долен десен ъгъл на вратата, пазена от Самир Ханданович.

Емполи удвои преднината си в 28-ата минута. Рикардо Фиамоци изведе Кристиян Аслани в пеналтерията на Интер и албанският полузащитник с мощен удар прати топката под плонжа на Ханданович за 2:0.

Шампионите намалиха изоставането си в 40-ата минута, когато Иван Перишич центрира остро отляво в наказателното поле на гостите а Симоне Романьоли си отбеляза автогол.

Съставът на Симоне Индзаги изравни резултата в последната минута на първата част. Хакан Чалханоглу центрира отляво в пеналтерията на Емполи, където около точката за изпълнение на дузпа Лаутаро Мартинес с воле прати топката в горния ляв ъгъл на Гулиелмо Викарио.

Малко след час игра нов гол на Мартинес от воле даде преднина за Интер, а крайното 4:2 в полза на "нерадзурите" оформи резервата Алексис Санчес в последните секунди на добавеното време.

В класирането Интер събра актив от 78 точки и отново зае лидерската позиция с точка преднина пред градския съперник Милан, който е с мач по-малко. Емполи пък е 14-и с 37 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Осем души загинаха след взрив в хотел в центъра на Хавана
Осем души загинаха след взрив в хотел в центъра на Хавана
Военноморските сили проведоха редица демонстрации по повод 6 май на Морска гара във Варна
Военноморските сили проведоха редица демонстрации по повод 6 май на Морска гара във Варна