НОВИНИ

Иско удължи договора си с Бетис за още три сезона

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:29, 28.12.2023
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
иско удължи договора бетис три сезона
Снимка: БТА
Слушай новината

Футболистът на Бетис Иско удължи договора си с клуба до лятото на 2027-а година, обявиха "зелено-белите" на своя сайт.

31-годишният полузащитник пристигна на "Бенито Виямарин" през това лято с договор за един сезон, но дотук през кампанията той вече има изиграни 23 двубоя във всички и 3 гола, а добрите му изяви изглежда са убедили ръководството да му предложи дългогодишно споразумение.

"Много съм щастлив. В Бетис ме приеха много добре от първия момент и ми вдъхнаха увереност в момент, в който се нуждаеж от нея. Благодарен съм за любовта, за загрижеността и за подкрепата. Това ме прави много щастлив. Чувствам се обичан от феновете още от първия момент, в който стъпих на игрището. Усещам тяхната любов и по когато се разхождам по улиците на града. Атмосферата тук на "Бенито Виямарин" е страхотна и единственото, което мога да кажа към привържениците е "Благодаря". Надявам се, че тази моя красива връзка с тях ще продължи да бъде успешна", заяви Иско в кратко видео, публикувано на Фейсбук страницата на Бетис.

"Иско е мотивиран и винаги е готов да бъде сред най-добрите на терена. Фактът, че е играл в продължение на осем години за Реал Мадрид е голяма чест за него. Надявам се да продължи да поддържа толкова високо ниво", заяви пък треньорът на "зелено-белите" Мануел Пелегрини.

Футболната кариера на Иско започва в академията преди да дебютира за мъжкия тим на "прилепите" през сезон 2010/11. Впоследствие офанзивният играч премина премина още през Малага и Севиля, но безспорно най-силните му години си остават тези с екипа на Реал Мадрид, който той носеше в продължение на цели 9 сезона в периода 2013-2022 г.

За националния отбор на Испания Иско има записани 38 двубоя и 12 попадения, като той е бил участник с "Ла Фурия" на Мондиал 2018 в Русия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Автомобил пропадна в дълбока дупка до сградата на БНТ (СНИМКИ)
Автомобил пропадна в дълбока дупка до сградата на БНТ (СНИМКИ)
Схема за източване на ДОО разкриха служители на НОИ-Смолян
Схема за източване на ДОО разкриха служители на НОИ-Смолян