НОВИНИ

Испания с класика срещу Румъния на старта на Евро 2023 за младежи

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:34, 21.06.2023
Чете се за: 02:57 мин.
Национални отбори
Слушай новината

Отборът на Испания започна с победа участието си на европейското първенство по футбол за младежи до 21 години, надигравайки в мач от група "В" един от домакините на шампионата Румъния.

На стадион "Стяуа" в Букурещ испанците доминираха тотално и напълно заслужено стигнаха до успеха с 3:0, а футболистите на "Ла Фурия Роха" можеха да реализират и още попадения във вратата на северните ни съседи.

След нулево първо полувреме иберийците най-после взеха преднина в 56-ата минута, когато Виктор Гомес намери с подаване по земя в наказателното поле непокрития Алекс Баена, който беше точен за 1:0.

Шест минути по-късно отлична многоходова атака на испанците завърши с втори гол за тима, воден от Санти Дениа, като този път точен бе Хуан Миранда.

Дълбоко в добавеното време на срещата пък Серхио Гомес оформи класическото 3:0 в полза на "Ла Фурия", след като негов удар от пряк свободен удар рикошира в стената и на практика матира стража на Румъния Михай Попа.

В ранния двубой от тази група съставът на Украйна надигра с 2:0 Хърватия, като точни за успеха бяха Олексий Кашчук в 19-ата и Данило Сикан в 48-ата минута. Така след първия кръг украинците и Испания окупираха първите две места в групата с по 3 точки, докато Румъния и Хърватия са без актив.

Междувременно, в мач от група "А" другият домакин на Евро 2023 за младежи Грузия поднесе сензация, надигравайки с 2:0 Португалия насред стадион "Борис Пайчадзе" в Тбилиси. И двете попадения паднаха в края на първата част и бяха дело на Гиорги Гагуа и Саба Сазонов.

По същото време пък Белгия и Нидерландия не се победиха, завършвайки 0:0 и така грузинците са лидери след първия кръг, следвани от "червените дяволи" и "лалетата", а последни засега изненадващо са португалците.

Утре (22 юни), не пропускайте дербито в група "D" между отборите на Франция и Италия. Мачът е с начален час 21.35 българско време и ще бъде излъчен НА ЖИВО по БНТ 3!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слънчево и горещо днес, на места със следобедни превалявания
Слънчево и горещо днес, на места със следобедни превалявания
Изваждането на подводния апарат "Титан" ще е не по-малко сложно от намирането му
Изваждането на подводния апарат "Титан" ще е не по-малко сложно от намирането му