НОВИНИ

Историческа първа победа за Хебър в групите на волейболната Шампионска лига

историческа първа победа хебър групите волейболната шампионска лига
Снимка: ВК Хебър (Пазарджик)
bnt avatar logo
от БНТ
21:37, 16.12.2021
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският волейболен първенец - Хебър (Пазарджик), постигна историческа първа победа в групите на Шампионската лига.

В зала "Васил Левски" в Пазарджик, момчетата на Камило Плачи се наложиха над немския вицешампион Фридрихсхафен с 3:2 гейма (25:13, 18:25, 22:25, 25:11, 15:12 ) в двубой от втория кръг на група "A" на турнира.

Срещата започна отлично за "тигрите", които трупаха точка след точка благодарение на силния си сервис и солидната блокада. Организираната игра на домакините им позволи да натрупат 12 точки преднина, която в последствие бе непосилна за наваксване от гостите и заслужено геймът бе спечелен от Хебър с 25:13.

С началото на втората част Фридрихсхафен бързо се съвзе и взе инициативата в свои ръце, като намали грешките и повиши реализаторската си ефективност. Това внесе смут в тима на Камило Плачи, който загуби частта с 18:25.

Шампионите бяха в ролята на догонващи и в третата част, като на моменти бяха близо до гостите, но отново отстъпиха след 22:25.

Препълнените трибуни в обновената зала "Васил Левски" вдигнаха своите любимци, които отново демонстрираха агресивен и ефективен волейбол по подобие на първия гейм. Хебър тотално владееше събитията, благодарение на Якпо Масари, който бележеше ас след ас. Така българите затвориха частта при резултата 25:11 и стигнаха до равенството 2:2.

Тайбрекът вървеше точка за точка преди Виктор Йосифов да вземе нещата в свои ръце и да даде преднина на Хебър за 12:11. Последваха два удара в аут от страна на Фридрихсхафен, а атака през центъра на Йосифов донесе първия успех на пазарджиклии в групите на най-елитния европейски клубен турнир.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът разговаря с държавния секретар на САЩ
Премиерът разговаря с държавния секретар на САЩ
Михайлов: Убеден съм, че талантливите ни национали ще спечелят групата си
Михайлов: Убеден съм, че талантливите ни национали ще спечелят групата си