НОВИНИ

Исторически успех: 14-годишната британка Хана Клугман спечели престижната титла от "Ориндж Боул" във Флорида при 18-годишните

Тя е първата британска състезателка, спечелила титла при девойките.

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
08:41, 12.12.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
исторически успех годишната британка хана клугман спечели престижната титла ориндж боул флорида годишните
Слушай новината

14-годишната британка Хана Клугман затвърди статуса си на една от най-перспективните тенисистки, сллед като спечели престижната титла от турнира "Ориндж Боул" във Флорида при 18-годишните.

Историческият турнир е едно от най-големите събития в тениса при юношите заедно с турнирите от Големия шлем, като едни от победителите са след това шампиони и от Големия шлем, сред тях Коко Гоф, Бианка Андрееску и София Кенин.

Клугман победи топ поставената Лаура Самсонова на четвъртфиналите и четвъртата поставена Ива Йович на полуфиналите, за да стигне до успех с 6-3 6-3 над американката Тайра Грант на финала в неделя.

Тя е първата британска състезателка, спечелила титла при девойките, след като миналата година завърши на второ място в турнира до 14 години.

„Чувството е невероятно. Миналата година стигнах до финала. Бях наистина разочарована, че не взех победата и очевидно, за да спечеля победата при 18-годишните, и да съм все още само на 14, това е невероятно. Това все още е само част от пътуването, малка стъпка, но е хубаво", сподели щастливата шампионка.

Успехът допълва брилянтния сезон за ученичката, която достигна първия си четвъртфинал в турнир от Големия шлем за юноши на US Open, както и завърши подгласничка на двойки при девойките на Уимбълдън със сънародничката си Изабел Лейси.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Д-р Благомир Здравков: Планът за изграждането на детската болница е представен
Д-р Благомир Здравков: Планът за изграждането на детската болница е представен
Александър Георгиев допусна 5 гола и бе заменен при драматичен обрат за Колорадо Аваланч
Александър Георгиев допусна 5 гола и бе заменен при драматичен обрат за Колорадо Аваланч