НОВИНИ

Италия е първия полуфиналист за ATP Cup, Германия ще спори със Сърбия

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:19, 03.02.2021
Чете се за: 00:58 мин.
Тенис
италия първия полуфиналист atp cup германия спори сърбия

Отборът на "Скуадра-Адзура", предвождан от Матео Беретини и Фабио Фонини записа втори последователен успех в своята Група С, надигравайки с 2-1 тима на Франция.

За разлика от вчерашния двубой срещу Австрия, днес италианците си гарантираха победата още след срещите на сингъл, благодарение на Фонини и Беретино.

Първо Фабио се справи се справи в два сета с Беноа Пер в среща между двама от може би най-ексцентричните играчи на Тура. Италианецът доминираше изцяло в първия сет и го спечели с 6:1.

Във втория се стигна до тайбрек, но в него бившия номер 9 бе по-концентриран и след 7-2 точки затвори двубоя.

Във втория мач за деня Матео Беретини затвърди добрата си форма от вчера, когато се справи с Доминик Тийм. Днес негова жертва стана Гаел Монфис, а италианецът спечели комфортно с 6:2, 6:4.

В мача на двойки французите все пак записаха почетна победа, след като двойката Маю/Роже-Васлен надигра дуетът Болели/Вавасори в два сета.

В другият ранен сблъсък от програмата днес, Германия спечели също с 2-1 срещу Канада, нанасяйки второ поражение на "кленовите листа" в турнира, което на практика сложи точка на участието им в Мелбърн.

Ян-Ленард Щруф се справи с Милош Раонич след 7:6(4), 7:6(2), за да даде аванс на "Бундестима", а малко по-късно Александър Зверев обърна Денис Шаповалов в крайно драматичен мач и след 6:7(5), 6:3, 7:6(4) предреши крайния изход от сблъсъка.

В протоколната среща на двойки Петер Полански и Стивън Диес все пак донесоха малко радост на канадския тим, побеждавайки след шампионски тайбрек Кевин Кравиц и Ян-Ленард Щруф.

Така в утрешния последен ден от груповата фаза, тимът на Германия ще се изправи срещу действащия шампион Сърбия в директен спор за място на 1/2 финалите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов: Крадецът вика: дръжте крадеца
Борисов: Крадецът вика: дръжте крадеца
Пуснаха Миню Стайков под домашен арест
Пуснаха Миню Стайков под домашен арест