НОВИНИ

Италия надви Унгария и се класира за финалите в Лигата на нациите

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:54, 27.09.2022
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
италия надви унгария класира финалите лигата нациите
Слушай новината

Европейският шампион Италия стана третия отбор, който си заслужи място във финалната четворка на настоящото издание на Лигата на нациите, след като спечели група 3 от Лига А на надпреварата.

В последния кръг "Скуадра Адзура" надигра с 2:0 като гост състава на Унгария и по този начин изпревари с точка в крайното подреждане "маджарите", които дори при равенство щяха да завършат на първото място в подреждането.

На стадион "Пушкаш Арена" в Будапеща Джакомо Распадори в 27-ата и Федерико Димарко в 52-ата минута бяха точни за италианците, за да ги класират за финалната четворка на Лигата на нациите за второ поредно издание на турнира.

За унгарците пък ще остане удовлетворението от страхотното им представяне в турнира, в който записаха две победи срещу европейския вицешампион Англия и победа и равенство срещу състава на Германия.

Единственото непреодолимо препятствие за тях обаче се оказа Италия и така "Скуадрата" ще мери сили във финалната четворка с Хърватия, Нидерлания и някой измежду Португалия и Испания, които се изправят в директен спор за първото място в тяхната група във вторник вечерта.

В другия двубой от групата на Унгария и Италия пък Англия и Германия направиха зрелищно 3:3 на "Уембли" в мач без значение, тъй като още след края на миналия кръг стана ясно, че "Трите лъва" ще завършат на последното четвърто място и в следващото издание на Лигата на нациите ще играят Лига В.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предупреждение за силен вятър и проливни валежи днес
Предупреждение за силен вятър и проливни валежи днес
Благоя Милевски: Ние бяхме коректни, не можеш да контролираш феновете по трибуните
Благоя Милевски: Ние бяхме коректни, не можеш да контролираш феновете по трибуните