НОВИНИ

Италия обърна Австрия на старта на ATP Cup

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:45, 02.02.2021
Чете се за: 00:48 мин.
Тенис
италия обърна австрия старта atp cup

Тимът на "Скуадра-Адзура" спечели с 2-1 успеха и по този начин започнаха победоносно уастието си във второто издание на ATP Cup.

В първият двубой за деня зрителите станаха свидетели на изненада, след като Денис Новак надигра Фабио Фонини с 6:3, 6:2 за час и 13 минути игра.

Срещата започна с пробив на сметката на италианеца, но след това той беше бледа сянка на себе си, губейки на четири пъти своето подаване, което закономерно доведе и загубата му.

Във втория двубой един срещу друг излязоха Доминк Тийм и Матео Беретини, като в ролята на фаворит логично влезе световният номер 3 Тийм.

Беретини обаче изигра страхотен мач, като ключът към победата му беше серия от осем поредни гейма, който осигури на италианеца първия сет и аванс от 0:4 във втория.

Доминик опита да се върне в срещата, но авансът на световния номер 10 се оказа достатъчен и така крайния изход от битката трябваше да бъде решен в мача на двойки.

Това принуди и двамата капитани да заложат на най-доброто, като на корта излязоха Новак/Тийм и Беретини/Фонини.

Италианското дуо грабна първия сет след 6:1, а във втория само един пробив се оказа достатъчен, за да се поздравят "адзурите" с крайния успех след 6:4.

По този начин, отборът на Италия оглави подреждането в Група "С" и при успех и срещу Франция в утрешния ден, Беретини и компания ще се класират за 1/2 финалите в турнира.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Без подкрепата на БСП вторият мандат на Радев е трудно постижим, смятат политолози
Без подкрепата на БСП вторият мандат на Радев е трудно постижим, смятат политолози
Ливърпул взе двама нови в последния момент заради Матип
Ливърпул взе двама нови в последния момент заради Матип