НОВИНИ

Италия взе своето в Сараево и ще играе в голямата четворка на "Лигата на Нациите"

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:33, 19.11.2020
Чете се за: 01:02 мин.
Футбол
италия взе своето сараево играе голямата четворка лигата нациите

В столицата на Босна и Херцеговина, "Скуадра Адзура" надигра домакините с 0:2, за да си осигури място във финалите на Лигата на Нациите, които трябва да се изиграят през следващата година.

Домакините от Босна вече бяха изпаднали в Лига В, но въпреки това излязоха за престиж в домакинския си мач и дори бяха близо да открият резултата в началото, но Раде Крунич стреля над вратата.

След това "адзурите" поеха инициативата и в 22-та излязоха напред в резултата. Лоренцо Инсиние центрира в наказателното поле, където Андреа Белоти засече акробатично, давайки аванс на гостите.

Италианците продължиха да бъдат по-активния отбор, като пропуснаха няколко добри възможности да удвоят аванса си.

Все пак логичното се случи в 68-та минута, когато Локатели намери Домениико Берарди в наказателното поле и той от воле отбеляза второто попадения за играчите на Роберто Манчини.

При този резултат дойде и последния съдийски сигнал, който ознаменува и класирането на кралскосините за финалната четворка на Лигата на Нациите, за сметка на Полша и Нидерландия.

Дружина полска и "лалетата" излязоха в директен сблъсък снощи в Хожув в търсене на победа, която може да отключи вратите към заключителния турнир следващото лято.

Камил Йожвиак даде аванс на поляците още в 6-та минута, а само девет по-късно домакините удариха и греда чрез Пшемислав Плахета.

Въпреки негативното начало обаче гостите дочакаха своя миг, който дойде в заключителните 15 минути на двубоя. Първо Ян Беднарек събори Орил Гринфелд, което доведе до дузпа за Нидерландия, реализирана от Мемфис Депай.

Пълния обрат оформи капитана Жоржиньо Вайналдум в 84-та минута, когато играчът на Ливърпул засече с глава центриране от ъглов удар.

По този начин Италия печели групата с 12 точки, една повече от "лалетата". Поляците остават на третото място, а Босна и Херцеговина са последни и поемата към Лига В.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проф. Ангелов за скандалния случай в Пловдив: Това е недопустимо и неприемливо
Проф. Ангелов за скандалния случай в Пловдив: Това е недопустимо и неприемливо
Белгия се справи с Дания в директния спор за първото място
Белгия се справи с Дания в директния спор за първото място