НОВИНИ

ИТН пита: Имал ли е Кирил Петков двойно гражданство

итн пита имал кирил петков двойно гражданство
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
11:20, 13.08.2021
5782
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Депутатът от парламентарната група на "Има такъв народ" Димитър Гърдев е адресирал въпрос до министъра на външните работи Светлан Стоев, в който настоява МВнР да отговори дали служебният министър на икономиката Кирил Петков е имал двойно гражданство към момента на назначаването му в служебния кабинет.

Гърдев се позовава на медийни публикации в средствата за масова информация, в които се твърди, че министърът на икономиката е имал канадско гражданство, което в разрез с българското законодателство.

"Моля да бъде изяснено чрез официално запитване към канадската страна или наличната информация в МВнР дали гореспоменатите твърдения отговарят на истината. Задавам въпроса си във връзка с императивната разпоредба на чл. 110 от Конституцията на Република България, че членове на Министерския съвет могат да бъдат само български граждани. Ако се установи, че служебният министър на икономиката и друго гражданство кум момента на назначаването му, то това ще е в разрез в Конституцията", пише Гърдев във въпроса си до външния министър.

Въпросът на депутата е депозиран на 11 август и трябва да получи устен отговор от министър Светлан Стоев в пленарната зала на 20 август, по време на редовния петъчен парламентарен контрол, показва справка на интернет страницата на законодателната институция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Каква е разликата между положителен случай и болен от COVID-19?
Каква е разликата между положителен случай и болен от COVID-19?
Промени в гръцкото правителство заради пожарите
Промени в гръцкото правителство заради пожарите