НОВИНИ

Ивайло Петев вече не е селекционер на Босна и Херцеговина

ивайло петев вече селекционер босна херцеговина
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:12, 04.01.2023
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският специалист Ивайло Петев повече няма да води националния отбор по футбол на Босна и Херцеговина. Това стана официално ясно днес на първото за годината заседание на изпълнителния комитет на местната федерация, съобщават медиите в страната.

Петев, чийто договор изтече в края на 2022 година, дори не присъства на съвещанието, след като явно е бил уведомен предварително какво ще се случи.

Бившият футболист бе начело на тима то Балканите в 20 двубоя, като крайният му актив е 6 победи, 7 равенства и още толкава поражения. Той обаче съумя да осигури класиране на Босна и Херцеговина за Лига А на Лигата на Нациите, както и поне бараж за предстоящото Европейско първенство в Германия през 2024 г.

"Доволен съм от свършеното, спечелихме първо място в Лигата на нациите, осигурихме си плейоф за Евро 2024. Благодаря на страхотните момчета и феновете", сподели Петев пред местните медии през изминалите дни.

"След две години работа Петев напуска националния отбор на Босна и Херцеговина с високо вдигната глава. Най-големият му грях беше, че победи при гласуването в Борда на НС/ФФ БИХ. И трябваше да води отбора в първия си мач само след две тренировки. Имаше момент, в който ръководи тима от хотелската си стая, след като беше заболял от КОВИД. Петев беше посрещнат със страшен медиен и публичен линч и той е единственият треньор, чието назначение дори организира протести от определени среди. Но не само успя да преодолее това, но и гарантира на бившата югославска република и на наследника си участие в Лига А на Лигата на Нациите, както и поне бараж за Европейското", пише с свой анализ сайтът reprezentacija.ba.

Мястото му се заема от една от местните легенди Фарук Хаджибегич, който обаче като треньор е далече от нивото си като футболист. Хаджибегич беше с най-ниска популярност сред феновете и медиите в страната, но въпреки това решението беше той да получи възможност начело. 65-годишният специалист трябва да подпише едногодишен договор с възможност за удължаване с още две.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министър Стоянов: Не съм поемал ангажименти за военна помощ за Киев извън вече договорената
Министър Стоянов: Не съм поемал ангажименти за военна помощ за Киев извън вече договорената
Владимир Зографски с 23-то място в третото състезание от "Четирите шанци" в Инсбрук
Владимир Зографски с 23-то място в третото състезание от "Четирите шанци" в Инсбрук