НОВИНИ

Иван Иванов след титлата от "Ориндж Боул": Чувствам, че се подобрявам

иван иванов титлата ориндж боул чувствам подобрявам
Снимка: БФ Тенис
bnt avatar logo
от БНТ
18:00, 21.12.2022
Чете се за: 03:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Иван Иванов триумфира с титлата при юношите до 14 г. на турнира "Ориндж Боул" в щата Флорида, САЩ. Надпреварата се води неофициално световно първенство по тенис за таланти от 12 до 18 години. Във финалната среща Иванов не остави никакви съмнения в превъзходството си и победи с 6:1, 6:3 Джак Кенеди от САЩ.

Поставеният под номер 3 Иванов бе убедителен срещу №6 в схемата Кенеди, който беше стигнал до финала без да загуби сет. Българинът, който бе загубил само един гейм на полуфиналите срещу №7 в схемата Куан-Шоу Чен от Тайван, използва своя форхенд от световна класа, за да постави Кенеди в защита.

"Той определено беше малко по-бърз, отколкото очаквах, и това ме хвана неподготвен", коментира Кенеди след срещата.

"Знаех, че е добър играч, но бях наистина шокиран от начина, по който той игра. Като цяло, той просто игра много добре. Така протече срещата, първи и втори сет", добави Кенеди.

Иванов се съгласи, че е играл много добре на финала.

"Джак е наистина чудесен тенисист, но моят стил е атаката. Опитах да се движа по-най-добрия начин, да бъда по-бърз, да бъда по-силен и мисля, че го направих. Разбира се, че се съм горд, но все пак това е до под 14 г. Продължаваме". каза 14-годишният българин.

Високите си амбиции Иванов черпи от своите тенис герои - Новак Джокович, Роджър Федерер и Рафаел Надал. От месец август Иван тренира в академията на Надал.

"Сега живея там и съм на пълен работен ден", каза Иванов, който преди това е правил редовни тренировъчни посещения в академията в Манакор, но не е живял там до август. "

Наистина ми харесва и чувствам, че се подобрявам", каза Иванов.

Иванов се връща в България за Коледа, преди да се завърне в Академията, и ще се стреми да подобри позицията си в ранглистата за юноши на ITF.

"След това идват фючърсите, а след няколко години и ATP", завърши Иванов.

"Ориндж Боул" има богата история и е печелен от тенисисти като Джон Макенроу, Бьорн Борг, Иван Лендъл, Джим Къриър, Роджър Федерер и Доминик Тийм.

Иванов стана първият представител на България с титла на сингъл на "Ориндж Боул" от 2006 г. насам, когато Григор Димитров е шампион при 16-годишните. През 2000 г. Тодор Енев пък печели при 18-годишните.

При девойките титла са печелили Мануела Малеева през 1981 г. до 14 г, Магдалена Малеева през 1987 г. до 12 г. и Сесил Каратанчева през 2001 г. до 12 г.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След размяната на бебета в болница в София - кой е виновен? (ОБЗОР)
След размяната на бебета в болница в София - кой е виновен? (ОБЗОР)
Зеленски на първото си посещение зад граница от началото на войната
Зеленски на първото си посещение зад граница от началото на войната