НОВИНИ

Иван Минчев: Златомир Загорчич е най-добрият мотиватор в първенството

Футболистът на Слваия получи наградата за играч №1 на 5-ия кръг в Първа лига.

Иван Минчев
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
13:24, 23.08.2024
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът Златомир Загорчич е отличен мотиватор и именно той е причината Славия да се завърне на победния път в българското футболно първенство, заяви халфът на столичани Иван Минчев.

"Белите" отстъпиха на Крумовград на старта на сезона, но след това направиха равен с Хебър и победиха последователно Спартак Варна и ЦСКА.

"След първи кръг не беше най-приятната обстановката в съблекалнята, но Загорчич ни стегна. Той е главната причина отборът да играе по този добър начин. Винаги, след като изиграем слаб мач, ни помага да се вдигнем. Той е най-добрият мотиватор в родното първенство", заяви футболистът.

В момента Славия е на осмото място в класирането на Първа лига с актив от седем точки. Целите на "белите" остават високи.

"Загорчич има само една цел и тя е да излизаме за победа. Той винаги е казвал, че ако се раздаваме на 100%, няма да има отбор, който да ни победи. За други амбиции не е говорено, но ние лично сме си поставили цел да бъдем в горната половина на класирането. За мен е важно да помагам на младите момчета да се развият, за да отидат в чужбина и да изкарат добри пари. Да си оправят живота", допълни полузащитникът.

Минчев се върна и към престоя си в ЦСКА, който бе кратък. Той премина при "червените" през лятото на 2016, когато собственикът Гриша Ганчев докара на "Армията" голяма част от футболистите на бившия си клуб Литекс. Минчев остана твърде малко и изигра само един мач за отбора.

"Когато аз отидох в ЦСКА, ситуацията беше много странна. Имаше десет човека от Литекс, десет от ЦСКА и само три нови попълнения - Аз, Лазар Марин и Дюлгеров. Бяхме между чука и наковалнята. Треньорът Христо Янев използваше момчета, които бяха участвали в спечелването на Купата, другите треньори натискаха за футболистите от Ловеч и за шест мача получих 20 минути игра срещу Нефтохимик. Имах разговори с ръководството доста пъти. Питах ги дали смятат да ме използват, но нямах отговор и реших да отида под наем в Славия", каза той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Докъде стигна изграждането на третия лъч на метрото?
Докъде стигна изграждането на третия лъч на метрото?
Хирурзи спасиха ръката на мъж, прерязана след тежък битов инцидент
Хирурзи спасиха ръката на мъж, прерязана след тежък битов инцидент