НОВИНИ

Иван Петков: Благодаря и успех на националките

иван петков успех националките
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:14, 09.11.2021
Чете се за: 03:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Бившият вече старши треньор на женския национален отбор по волейбол - Иван Петков, излезе с прочувствено обръщение към "лъвиците", българската федерация по волейбол и феновете на спорта у нас.

По-рано Петков се срещна с президента на федерацията Любомир Ганев и обяви, че има други планове за бъдещето си.

Ето и посланието на Иван Петков:

"Благодаря на Българската федерация по волейбол за съвместната ни работа през последните четири години. Благодаря и на президента на федерацията Любомир Ганев за оценката за свършеното от мен и щаба ми и предложението да продължим да работим заедно.

В живота и в спорта има решения, които не са никак лесни. Още повече, когато са свързани със семейство. А националният отбор на България е като семейство за мен и за щаба ми.

Има моменти, в които обаче и тежките решения трябва да бъдат взети. Като това да не продължа да бъда треньор на националния отбор. Изживявам доста това решение, защото съм емоционално свързан с този отбор. Благодаря на всички момичета, с които имахме възможност да работим за развитието на отбора в името на България и българския волейбол. Благодаря ви за себераздаването - че оставяхте сърцата си в тренировки и мачове, че вярвахте в общите ни идеи и цели, че запалихте искрата у феновете на волейбола у нас и ги накарахте да вярват в женския национален отбор. Че накарахте България да заобича този отбор, а по този начин вярвам, че запалихте и доста деца да тръгнат по вашия път във волейбола.

Голяма благодарност към феновете, че даваха тази любов на отбора. Подкрепата ви е много важна, усещахме я постоянно. Продължавайте да я давате на момичетата и отбора, защото те я заслужават.

Благодаря на всеки един човек, който е помогнал в развитието на националния отбор и като цяло на женския волейбол в България

Специално благодаря на Илия Динков - първи вицепрезидент и отговорник за женското направление в Българската федерация по волейбол. Дори не мога да намеря точните думи, с които да изкажа своята признателност и уважението към него от цялата си душа - за отношението, разбирането и всеотдайната му работа за развитието на женския волейбол в България. Благодарен съм за всичко, което имахме възможност да постигнем през годините - и в Марица, и в националния отбор на България.

Говорейки от свое име, всъщност говоря и от името на хората от щаба ми. Тези изключително важни за мен хора - отборът зад отбора. Но от свое име искам да благодаря и на всеки един от тях за всеотдайността и професионализма в името на националния отбор.

А, живот и здраве, ако е рекъл Господ, някой ден може да се върнем.

Успех на националния отбор!

Иван Петков".

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Капитанът на Славия получи тежко наказание след дербито с Левски
Капитанът на Славия получи тежко наказание след дербито с Левски
32 години от падането на Берлинската стена
32 години от падането на Берлинската стена