НОВИНИ

Иван Петков: Целта е да сме боеспособни на тимовете от топ 6

bnt avatar logo
от Калоян Николов
10:17, 11.05.2021
Чете се за: 01:00 мин.
Национални отбори
иван петков целта сме боеспособни тимовете топ
Снимка: БФ Волейбол, Бончук Андонов

Целта е да изградим отбор, който да бъде боеспособен на тимовете от топ 6. Това заяви селекционерът на женския национален отбор на България по волейбол Иван Петков преди открита за медиите тренировка.

Петков сподели мнението на състезателките, че Златната лига ще е генерална репетиция преди Европейското първенство, мачове от което ще се играят в Пловдив.

"Нормално е, когато имаме турнир, който предхожда основното състезание, за което се подготвяме, да изпробваме някои неща и да се сработим. Определено този отбор има нужда от сработка, защото откакто ние сме треньори, не е бил в този му вид. Но Златната лига и ни задължава, не само защото сме домакини на финалната четворка. Трябва да опитваме да печелим всеки турнир, в който участваме. И определено ще ни помогне за Европейското първенство", каза Петков.

Той коментира и дали на момичета им действа демотивиращо фактът, че дори да спечелят Златната лига, няма да имат шанс да се класират за Волейболната лига на нациите.

'Не усещам да има такова отношение в отбора. Нашата работа е на терена. За това, което е отстрани – има федерация, ръководители, които да взимат отношение и да дават посока. Ние трябва да играем, за да печелим. На дневен ред е Златната лига. А "Чалъндж" турнира ще го коментираме, когато му дойде времето", допълни Петков.

Специалистът говори и за развитието на отбора.

"От 2018 г. досега внедрихме доста млади момичета, които започнаха да играят и натрупаха доста опит. С презумцията в дадения момент, какъвто в случая е Европейското първенство, заедно с опитните състезателки да стане компилация, в която да има конкуренция и да доведе до резултати. С тези момичета до момента успявахме да защитим позиции във форумите, в които участвахме. И не само да защитим, но и да надградим. За нас това обаче не е достатъчно. Нашата цел е да изградим отбор, който да се бие с тимовете от топ 6“, завърши селекционерът на "лъвиците".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Христо Стоичков попадна сред 20-те най-добри футболисти, играли в МЛС
Христо Стоичков попадна сред 20-те най-добри футболисти, играли в МЛС
България ще участва на Европейското по ориентиране в Швейцария тази седмица
България ще участва на Европейското по ориентиране в Швейцария тази седмица