НОВИНИ

Иван Петков: Искаме да зарадваме всички с едно достойно класиране на Европейското у нас

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:56, 30.03.2021
Чете се за: 01:46 мин.
Волейбол
иван петков искаме зарадваме всички едно достойно класиране европейското нас

Селекционерът на женския ни национален отбор по волейбол Иван Петков говори пред официалния сайт на БФВолейбол дългоочакваната 2021 година и колко важна е тя за женския волейбол у нас.

По-запознатите от вас, може би, знаят, че през есента България ще приеме част от мачовете от ЕвроВолей 2021 за жени, а домакин на срещите ще бъде зала "Колодрума" в Пловдив.

Именно шампионата на Стария континент ще бъде основната цел пред момичетата на Иван Петков, който изрази надежда, че воденият от него отбор, ще успее да зарадва цялата волейболна общност у нас.

Селекционерът обаче добави, че сред неговите лични цели е и връщането на тима сред световния елит и класиране за следващото издание на Волейболната Лига на Нациите през 2022 година.

"Очакванията ми за женския отбор винаги са били високи съобразно предстоящите състезания. С новото ръководство на федерацията в лицето на Любо Ганев летвата е вдигната още по-високо. През последните три години екипът ми и момичетата работим здраво и доказахме, че не се плашим от трудности и предизвикателства. Винаги давам шанс на най-добрите състезателки спрямо моите виждания. Искам да стъпят на игрището, да намерят своето място в националния отбор и да изпълним поставените ни цели. Никога не съм ги разделял на стари и млади! Винаги се старая да дам шанс на всички и да направя най-добрия колектив.

Първото ни голямо желание за тази година е да върнем отново българския женски волейбол на голямата сцена. Визирам VNL, защото само така можем да сверим часовниците си с най-добрите отбори и по този начин да обърнем внимание на елементите, върху които да работим и да надграждаме.

След това ни предстои дългоочакваното домакинство на европейското първенство, за което ще трябва да се подготвим по най-добрия начин. Надявам се през времето на подготовка да достигнем ниво, което да е такова, че да успеем да извлечем максимума от всички. Да съумеем да се преборим за едно достойно класиране, с което да зарадваме всички наши фенове и цялата българска волейболна общност."

Селекционерът заяви, че не иска да дава прогнози относно представянето на нашия тим на Европейското, но сподели, че страхотният колектив вътре в отбора може да накара и най-големият скептик да бъде доволен от видяното.

"Преди две години на европейското в Турция постигнахме прекрасно класиране и показахме на моменти, че можем да играем като равен с равен срещу големите в Европа. Надявам се тази коварна пандемия, която промени целия свят, да е отминала или поне утихнала до такава степен, че ще можем свободно и с увереност да вървим крачка по крачка по пътя към успеха за едно добро представяне. Винаги съм бил реалист. Убеден съм, че в това напрегнато и изпълнено с очаквания волейболно лято ще се класираме там, където ни е мястото. Никога не съм бил по прогнозите, но съм убеден че великолепният ни колектив ще накара и най-големия скептик да е доволен от показаното от нас."

Накрая Иван Петков изрази благодарност и към ръководството на федерацията за спечеленото домакинство и за перфектните условия за подготовка, въпреки тежките времена, в които се намираме

"Искам да благодаря на Българската федерация по волейбол и за спечеленото домакинство, и за перфектните условия за подготовка. При това всичко се случва в тези толкова трудни за спорта и бизнеса времена."

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ясен Петров: Отиваме да се борим, знаем какво ни чака в Белфаст
Ясен Петров: Отиваме да се борим, знаем какво ни чака в Белфаст
Борисов: Ще започне поетапното разхлабване на мерките
Борисов: Ще започне поетапното разхлабване на мерките