НОВИНИ

Иван Станев се завръща за Нефтохимик само осем дни след операция

За Нефтохимик предстои бургаско дерби срещу Дея

Иван Станев
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
16:24, 28.12.2023
Чете се за: 03:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Титулярният разпределител, капитан и играещ помощник-треньор на волейболния Нефтохимик 2010 Иван Станев ще бъде на пейката на шампионите в дербито на Бургас с Дея утре, само 8 дни след като бе опериран от херния.

На 21 декември 38-годишният символ на клуба се подложи на интервенцията в МБАЛ „Сърце и мозък“ в град Бургас. Иван благодари на д-р Анатоли Карашмалъков и неговия екип от клиниката по обща хирургия към болницата, както и на д-р Лидия Стефанова и на ВК Нефтохимик 2010 за това, че можа да бъде на един от най-големите християнски празници – Коледа, заедно със семейството си.

„Не само ще бъда в залата на мача с Дея, но и на пейката“, заяви Станев за официалния клубен сайт.

При неговото отсъствие от полето носителите на титлата привлякоха Стилиян Асенов. Първи избор на треньора Атанас Петров за поста на плеймейкъра сега е Светослав Станков.

Утрешното бургаско дерби на шампиона на България по волейбол за мъже ВК Нефтохимик 2010 ще е мач №44 за годината за тима. Двубоят срещу Дея в зала „Младост“ е в 19:30 часа в петък, 29 декември.

Няма елитен отбор у нас с толкова официални срещи за отиващата си календарна година.

През шампионската си кампания в рамките на 2023 г. отборът на Атанас Петров изигра 23 мача. 11 бяха от втория дял на редовния сезон, последваха два четвъртфинални двубоя с Пирин Разлог и след това дойдоха инфарктните серии от по пет дуела с ЦСКА и Хебър.

„Нефтохимиците“ изиграха и две срещи в турнира за Купата на България, в който загубиха на полуфинал от Хебър. С тях двубоите в рамките на сезон 2022/2023 стават 25.

Настоящия сезон 2023/2024 започна с полуфинал за Суперкупата на България с Левски в зала „Младост“ в Бургас, в който бургазлии загубиха. Досега мачовете им в първенството са 9 – 6 победи и 3 загуби.

Към изброените 35 срещи добавяме цели осем в Европа – по три от двата квалификационни турнира за влизане в групите на Шампионската лига плюс двата дуела от турнира за Купата на CEV с турския Аркас. Така общият брой преди утрешния сблъсък с Дея става 43.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Торнадо в Манчестър, проливни дъждове в Европа (Снимки)
Торнадо в Манчестър, проливни дъждове в Европа (Снимки)
Микаела Шифрин постигна 92-рата си победа за Световната купа в гигантския слалом в Лиенц
Микаела Шифрин постигна 92-рата си победа за Световната купа в гигантския слалом в Лиенц