НОВИНИ

Иван Станев, ВК Нефтохимик: Домакинството в Шампионската лига много ни радва, но и задължава

Нефтохимик 2010 ще играе тази вечер от 20:00 ч. с тима на Струмица (Северна Македония) в зала „Младост“

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
09:13, 27.10.2023
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Иван Станев
Снимка: Startphoto.bg
Слушай новината

Шампионът на България по волейбол Нефтохимик 2010 започва тази вечер участието си в първия квалификационен турнир за влизане в групите на Шампионската лига.

Съперници на българския първенец в тридневния турнир са Струмица (Северна Македония), Фино Капошвар (Унгария) и Будва (Черна гора). Всички мачове са от 20:00 ч.

„Домакинството в Шампионската лига много ни радва, но и задължава. Ние представяме не само Бургас, но и България. Това трябва да е ясно на всички в отбора, за това говорим, за това свидетелства и ентусиазмът, който лека-полека завладява момчетата. Волейболът в Шампионската лига е от съвсем друго измерение. Когато се изправиш срещу голям европейски отбор, разбираш за какво става дума. Затова и това изживяване не е за пропускане“, заяви капитанът Иван Станев, който е и играещ помощник-треньор на тима.

Той вече има участие в груповата фаза на най-престижния клубен турнир във волейбола на континента – като играч на Хебър през сезон 2021/2022.

„Това, за което говорим и с момчетата е, че бургаската публика е много взискателна. И волейболистите, който дойдоха това лято, много бързо го разбраха, а и много бързо трябва да свикнат това. Критериите и изискванията са завишени, но пък след това – при големите победи, чувството е неописуемо“, отбеляза още Станев.

Иван Станев се радва, че точно за първото голямо изпитание за сезона отборът е в пълен състав.

„Тази седмица всички сме на линия – за първи път се събрахме 14 души на тренировка. Досега заради контузии, болести или ангажимент с националните отбори все някой отсъстваше. Дано това да е добър знак, при всички положения е добре за отбора. Надявам се да сме разузнали добре съперниците – никой не трябва да бъде подценяван в нито един момент. Но този шанс не е за изпускане и ние трябва да го използваме в Бургас“, отбелязва лидерът на бургазлии.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ВК Нефтохимик 2010 е домакин на турнир от първата фаза на квалификациите за Шампионска лига
ВК Нефтохимик 2010 е домакин на турнир от първата фаза на квалификациите за Шампионска лига
"Питай експерта": Какви са резултатите от кампанията за борба с рака на гърдата през октомври?
"Питай експерта": Какви са резултатите от кампанията за борба с рака на гърдата през октомври?