НОВИНИ

Иван Станев: Волейболистите на Нефтохимик са наясно с високите очаквания на феновете в Бургас

Новият старши треньор на тима от Бургас говори за предстоящите мачове и подкрепата на феновете.

иван станев моментът покажем сме били всеки ден залата последните месеца
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
17:36, 06.10.2024
Чете се за: 03:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Иван Станев застана отново на треньорския пост на ВК Нефтохимик 2010 броени дни преди предстоящото начало на сезона за тима, което ще бъде дадено с европейски мач.

Бургазлии играят първия 1/32-финал от турнира за Чалъндж къп с Кифисия (Гърция) на 9 октомври от 19:00 ч. в „Арена Бургас“.

Ето какво сподели Станев, който замени Мартин Стоев начело на мъжкия тим пред официалния сайт на „нефтохимиците“.

Какво искаш да предадеш на привържениците на ВК Нефтохимик 2010 преди стартa на новия сезон?

С наближаването на новия сезон желая да изразя благодарността си за тяхната постоянна подкрепа. Те са нашата вдъхновяваща сила и тяхната енергия на трибуните винаги ни подтиква да се представяме на най-високо ниво на игрището.

Разбират ли новите играчи какви са очакванията на бургаските фенове?

Без съмнение те са наясно с високите очаквания на феновете в Бургас. Нашите привържениците са известни със своята страст и подкрепа, което може да бъде както вдъхновяващо, така и предизвикателство за състезателите.

Какво ще направите вие – треньори и играчи, за да превърнете мача с Кифисия на 9 октомври в празник за Бургас?

Остават 3 дни до нашия първи официален мач. Ще направим всичко възможно, за да се подготвим максимално добре и да зарадваме нашите верни привърженици. Нашата цел е не само да спечелим мача, но и да сътворим незабравимо изживяване за всички запалянковци в „Арена Бургас“.

За първи път ще играете в „Арена Бургас“ – какво трябва да знаят играчите, когато излязат там другата седмица за европейското си предизвикателство?

За първи път в Арена Бургас ще се играе волейбол. Може би наличието на само две тренировки преди мача в това невероятно съоръжение ще създаде някои трудности, но сме длъжни бързо да се адаптираме. Ние сме домакини и очакваме да получим подкрепа от трибуните през целия мач.

Променил ли се е Аксел Трухчев през годината извън Бургас и какво влияние оказа капитанската лента?

Аксел определено е напреднал като играч и личност през последната година. Опитът му в чужбина, а и по-специално в гръцкия волейбол с ПАОК, му е дал нови виждания и умения, които сега внася в нашия отбор. Капитанската лента със сигурност го прави по-отговорен и водещ, което влияе благоприятно на целия отбор.

Как могат феновете на отбора да помогнат на момчетата в този момент, когато сезонът започва, за да можете накрая заедно да се радвате на трофеи?

Търпение, разбиране и позитивна енергия. Търпението и разбирането от страна на феновете са важни, за да се предостави време на отбора да се сработи и да покаже най-доброто от себе си. Очакваме ги в залата, за да изживеем забележителни моменти заедно и да отпразнуваме победите. Нека заедно направим този сезон успешен и изпълнен с радост и гордост за всички нас!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МВнР и МО са в готовност за незабавно оказване на хуманитарна помощ на Босна и Херцеговина
МВнР и МО са в готовност за незабавно оказване на хуманитарна помощ на Босна и Херцеговина