НОВИНИ

Иван Янкулов и Цветомир Малинов ще гребат във финал "А" на Световното

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:59, 14.08.2021
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
иван янкулов цветомир малинов гребат финал световното
Слушай новината

Двойката без кърмчия Иван Янкулов и Цветомир Малинов се класира за финала на Световното първенство по гребане за юноши и девойки в Пловдив.

В 1/2-финалите българската лодка финишира на 3-то място, след като изпревари във финалния спринт представителите на САЩ, Полша и Литва.

Най-добри в серията бяха лодките на Германия и Канада, които също ще гребат в утрешния минал, в който място намериха още двойки от Румъния, Норвегия и Германия.

След гонката Янкулов и Малинов очаквано бяха доволни от представянето си и обещаха, че ще дадат всичко от себе си в утрешния финал.

"Чувстваме се много добре. Добре минахме през гонката и се запазихме за финала", сподели Цветомир.

"Както във вчерашния репешаж, така и днес нашите момчета изковаха успеха във втората част от състезанието. Когато 5 лодки финишират в 1 секунда, последните метри са решаващи и трябва да са на макс. Нашите очаквания за финала са по-скоро реалистични. Влизаме в него с много силни емоции и само напред и нагоре. Даваме всичко от себе си", сподели Малинов.

Големият финал утре е в 11.20 часа и ще може го проследите НА ЖИВО в ефира на БНТ 3! Прякото предаване от гребния канал в Пловдив започва в 11.00 часа.

Днес в Пловдив гребаха и участниците ни на четворка скул. Христо Нешев, Иван Табаков, Васил Шунтов и Стефан Мутич обаче останаха на 6-то място в своя 1/2-финал и утре ще участват във финал "В".

Иван Йорданов пък остана 2-ри във финал "С" на дисциплината скиф и по този начин зае 14-то място във финалното класиране.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Чехия изтегля незабавно дипломатите си от Афганистан
Чехия изтегля незабавно дипломатите си от Афганистан
Мощен трус от 7,2 по Рихтер в Хаити - има стотици жертви и разрушения (Видео)
Мощен трус от 7,2 по Рихтер в Хаити - има стотици жертви и разрушения (Видео)