САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Изградени са 8 км от водопровода към Перник

от БНТ
21:41, 25.02.2020
Чете се за: 00:49 мин.
Бизнес

Готови са 8 км от тръбата към Перник, казаха от дружеството "Софийска вода". В момента водопроводът преминава през скално препятствие, което е възможно малко да забави строителството му. В столицата започва голям планов ремонт на водопровод. Затворена за движение ще част е бул. „Сливница", ремонтът ще започне на 3 март.

От "Софийска вода" вече са направили два теста за капацитета на водното количество, което трябва да стигне до изходната точка на водоснабдителната им система - резервоар Мало бучино.

Васил Тренев, изпълнителен директор на "Софийска вода": И ние имаме готовност, в момента в който се завърши водопроводът за Перник, да пуснем водата, предполагам, че това, което казват фирмите изпълнители ще бъде изпълнено - средата на март.

През тази година за инвестиици в столичната ВиК мрежа са предвидени 40 млн. лв. за 40 км водопреносна мрежа - 2 км канализационна мрежа и още 2 км канали. Нов софтуер трябва да намали загубите на вода в София под 41%, при сегашни 43%. Oще другата седмица за смяна на водопровода бул. "Сливница" ще бъде затворен от кръговото на Сточна гара до ул. "Раковски".

Петьо Велев, директор "Инженерни дейности", "Софийска вода"
Обектът е важен по отношение на качеството на водата и очакваме до края на април да сме приключили. Ключови проекти за нас са изградраждането на нов довеждащ вопоровод от Бистрица до Кокаляне. Ще работим и в Модерно предградие и Суходол.

За миналата година потребителите са платили 96 от сметките към дружеството, което е рекордно висока събираемост, а с прекъснато водоподаване през 2019 г. са били около 40 абоната.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Спряха събарянето на емблематична сграда в Бургас
Спряха събарянето на емблематична сграда в Бургас
Джъстин Бийбър би рекорд на Елвис Пресли
Джъстин Бийбър би рекорд на Елвис Пресли