НОВИНИ

Измамница открадна 10 000 лв. от сметка на 83-годишна жена в Пловдив

измамница открадна 000 сметка годишна жена пловдив
bnt avatar logo
от БНТ
14:46, 29.04.2020
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Пловдивчанка измами с близо 10 000 лв. 83-годишна жена. Парите са теглени от дебитната й карта в продължение на няколко месеца.

В средата на декември 83-годишната Елена К. подала сигнал в полицията, че от дебитната й карта липсват близо 10 000 лева. Жената живеела сама от години, а двамата й сина били в чужбина.

Пред служителите на отдел „Икономическа полиция“споделила, че последните три години активно контактува с 59- годишната Елка К, също от Пловдив.

По-младата жена се ползвала с огромно доверие и имала достъп до личните вещи, документи и банкови карти на Елена. В хода на проведеното разследване, полицейските служители установили, че от различни АТМ устройства, Елка многократно е теглила пари от сметката на възрастната дама, извършвала е и покупки на стоки от търговски обекти в Пловдив.

Полицията установява, че Елка е хазартно зависима и редовно посещава бинго зали. За да прикрие действията си, в моменти на спечелен залог, внасяла парични средства по сметката на Елена.

В хода на проведените процесуално- следствени действия и приложените оперативно-издирвателни мероприятия са установени и разпитани и други лица, които имат отношение към разследването. Окръжната прокуратура работи по случая.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Четирима ранени при нападение с нож в Ханау
Четирима ранени при нападение с нож в Ханау
ВАС окончателно: Трябва да се извърши екооценка на Национален парк „Пирин“
ВАС окончателно: Трябва да се извърши екооценка на Национален парк „Пирин“