НОВИНИ

Изтича срокът на автошколите да предлагат промени в обучителния процес

изтича срокът автошколите предлагат промени обучителния процес
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
10:52, 25.06.2021
Чете се за: 01:35 мин.
У нас
Слушай новината

Днес изтича срокът, в който Центровете за обучение на кандидат-шофьори трябва да посочат пред Министерството на транспорта кои промени, свързани с обучителния процес, трябва да бъдат включени в нормативните документи в тази посока.

Държавата настоява преподавателите в автошколите да се назначават на трудов договор и документацията да се съхранява на електронен, а не на хартиен носител, както и да се създаде публичен регистър на учебните центрове.

Изпълнителният директор на "Автомобилна администрация" Бойко Рановски коментира:

Това е бъдещето и дигитализация на цялата хартия, която се води в момента, ще се случи. Другото, дали искаме този бранш, този бизнес да излезе на светло, дали искаме преподавателите, които са най-важните, които предават своите знания и опит на кандидат-водачите, да бъдат защитени, да бъдат на трудов договор, а не това да бъде едно хоби, някаква допълнителна дейност, каквото е, не знам точно процента в момента, но една голяма част за тях е допълнителна дейност, те работят на трудови договори на други места. Тези неща трябва да се решат и срокът, който им е даден до края на седмицата, да бъдат в тази насока, да можем да работим по конкретни неща, които да променим.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Уругвай се справи с аутсайдера Боливия и продължава на Копа Америка
Уругвай се справи с аутсайдера Боливия и продължава на Копа Америка
Израел връща маските на закрито
Израел връща маските на закрито