НОВИНИ

Иззеха над 150 кг марихуана от църква, читалище и частни имоти в старозагорско село

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
14:59, 20.10.2022
21131
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

При специализирана полицейска операция на ГДБОП и СБОП Стара Загора под надзора на Окръжна прокуратура - Стара Загора преди два дни са били установени лица, които се занимават със засаждане , отглеждане и разпространение на марихуана в областта. Над 150 килограма от забранената от закона субстанция са били намерени и иззети, след претърсвания на 5 адреса в старозагорското село Дъбово.

По първоначална информация лице от селото е отглеждало и разпространявало наркотични вещества. Към момента има данни, че става въпрос за организирана престъпна група.

Известно е, че в престъпната схема са участвали няколко души. Мъж, осъждан за умишлено убийство, с богато криминално минало и множество ефективни присъди за лишаване от свобода е започнал дейността по отглеждането и разпространението на наркотика още миналата година. Той е оглавил престъпната група, част от която са и неговите синове, и лично се е занимавал с нелегалното разпространение на веществото. Килограмът готова изсушена марихуана той е продавал на цени между 3000 – 4000 лева. По-голямата част от печалбата от продажбите обаче мъжът е изхарчил в казина и игрални зали.

Служителка на "Български пощи" в пощенския клон на село Дъбово също е участвала в престъпната дейност. Има основания да се смята, че именно тя е предоставила достъп на организираната престъпна група до обществени сгради - местната поща, църква и читалище, където е била укривана изсушената и подготвена за разпространение марихуана.

Образувано е досъдебното производство. Обвиняемите за престъпленията са задържани за срок до 72 часа.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министър Лечева: Не може в 21. век в България да има училища, които нямат спортни салони
Министър Лечева: Не може в 21. век в България да има училища, които нямат спортни салони
Коко Гоф: Развълнувана съм, че ще играя във финалите на WTA
Коко Гоф: Развълнувана съм, че ще играя във финалите на WTA