НОВИНИ

Джанлоренцо Бленджини: Ще погледна сериозно и в по-младите национални отбори

Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол коментира представянето на националите през годината

Джанлоренцо Бленджини
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
15:24, 08.07.2024
Чете се за: 04:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Оценката си за представянето на отбора в турнира Лига на нациите и поставените цели и задача до края на лятото сподели днес на пресконференция в столицата Джанлоренцо Бленджини.

Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол на България говори пред медиите в зала "Родина" на националния стадион "Васил Левски".

"Благодаря на Давид Давидов и Николай Иванов за помощта и разбирането на работата ни. Още по време на официалното представяне ви казах, че важно да се запозная нагласата на всички момчета. Бях наясно, че ще има компромиси от спортно-технически характер. Но аз съм много доволен от работата им. Факт е, че спечелихме няколко мача, но за мен това не е достатъчно. Трябва да създадем отбор, който да печели повече. Радостен съм за начина, по който момчетата издържаха всичко. За следващата година, ще търсим нещо друго, не да се задоволяваме с тези резултати", започна наставникът.

Италианският специалист разкри впечатленията си от единственото официално състезание за тима ни през 2024 – Лига на нациите.

Преди началото на Лигата на нациите ни бе ясно, че ще имаме трудности. С много нови имена. И доста, които са били резерви. Спечелихме три мача, аз исках да са поне пет, но... Това което може да се открои като извади. Атаката - имаме слабости в атаката. Това е видно за всички. Ние по най-бързия начин трябва да подобрим този елемент, за да може да се приближим към първите 10 отбора в света, за да може да се конкурираме с тях", допълни той.

Бленджини говори за идеите си за настоящия лагер, който провеждат мъжете. От утре, 9 юли, "триклоьорите" се местят в Пазарджик, а на 26 юли ще пътуват до Финалндия за приятелски срещи с местния национален тим.

"Не обичам да давам оценки. В нашия спорт може да си играл добре и да загубиш, или да си играл слабо и да спечелиш. Моята оценка е добра, но не е достатъчна, които ние сме си поставили като изискванията. Виждам в тях, че имат такова голямо старание. Тяхната нагласа не се промени, въпреки че не тренираме за голямо първенство. Нарочно описах още един месец работа. Ще гледам и Европейското първенството за момчета до 20 години в София и Пловдив. Планирам да наблюдавам и Световното първенство за момчета до 17 години в София. Аз съм тук и целта ми е да видя всички играчи и от подрастващите. Оценката е добра, но не задоволява целите, които имаме", добави италианецът.

Треньорът е категоричен, че ще дава шансове на по-младите състезатели с потенциал за развитие.

"Ние този път в националния отбор работим върху подобряването на физическите и спортно-технически качества, но за 2-3 месеца, няма как да изградим състезатели, те трябва да имат ниво. Имаме и състезатели, които не можеха да бъдат с нас това лято в националния отбор, заради физически проблеми. През следващия сезон се надявам това да се промени. Ще погледна сериозно и в по-младите национални отбори, където мога да открия състезатели с необходимите качества. Когато видя, че някой играч има подобен потенциал, може да му се даде шанс. Ние трябва да почваме да бъдем очаквания и към настоящето. Само очаквания за бъдещето не е правилно", сподели Бленджини.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Неофициално: Пеевски е на среща с част от председателите на областни структури на ДПС
Неофициално: Пеевски е на среща с част от председателите на областни структури на ДПС
Пет деца, яли бисквити с канабис, са приети в болницата в Плевен
Пет деца, яли бисквити с канабис, са приети в болницата в Плевен