НОВИНИ

Джими Бътлър остави Маями в битката за титлата

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:34, 05.10.2020
Чете се за: 00:55 мин.
Баскетбол
джими бътлър остави маями битката титлата

Отборът на Маями Хийт запази живи надеждите си да триумфира в НБА, след като победи ЛА Лейкърс със 115:104 в мач номер 3 от финалната серия между двата тима и намали изоставането си.

В Орландо, "Горещите" отново не можеха да разчитат на двама от най-добрите си играчи през сезона - Горан Драгич и Бам Адебайо, но в тяхно отсъствие в лидер на тима се превърна Джими Бътлър, който направи едно от най-силните индивидуални представяния във финален мач.

Той стана едва третия баскетболист в историята, реализирал "трипъл-дабъл" с поне 40 точки във финалите, след като приключи с 40 точки, 13 асистенции и 11 борби.

"Езерняците" на два пъти се връщаха в двубоя от изоставане от 13 и повече точки, като няколко минути след началото на решителната част дори излязоха напред в резултата, но феноменалният Бътлър се погрижи Маями да вземе победата.

"Те могат да бъдат победени, стига да правим това, което се иска от нас. Тук сме, за да се борим. Няма просто да се откажем, ще се борим докрай. Когато излизам на корта, отивам на война за моите съотборници, защото те правят същото. Даваме всичко от себе си във всяка една атака. Нито един от нас няма да спести и капка енергия в оставащите мачове", коментира след успеха 31-годишният Бътлър.

Тайлър Хиро започна като титуляр и добави 17 точки за успеха, а Кели Олиник се отчете със 17 точки и 7 борби от пейката.

За Лейкърс ЛеБрон Джеймс записа 25 точки, 10 борби и 8 асистенции, но Антъни Дейвис се представи незадоволително и вкара едва 15 точки.

Серията продължава с мач номер 4 във вторник. Играе се до 4 победи от 7 срещи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Юрген Клоп: Допуснахме всички възможни грешки
Юрген Клоп: Допуснахме всички възможни грешки
Урсула фон дер Лайен се самоизолира заради контакт със заразен
Урсула фон дер Лайен се самоизолира заради контакт със заразен